You Work For Me Now burde dominere radiobølgerne

You Work For Me Now viser sig fra deres hidtil mest umiddelbare side på deres seneste single, “Late Bloomer”, der går lige til bidet og indbyder til at blive sat på repeat. Hvor mange gentagne lyt i rap mon du kommer op på i dag alene?

Hvis Aarhus’ musikscene har én stadig småhemmelig indie-juvel gemt, som afgjort fortjener det større publikums årvågenhed, må det utvivlsomt være You Work For Me Now. 

Over to EP’er, der brillerer i melodisk tæft og organisk sammenspil, har kvartetten kælet forførende for vores øregange og sat lyd og ord på de omskiftelige følelser, der huserer i det unge hjerte. Efter vores ydmyge mening burde de danske radiokanaler for længst havde taget notits.

Som vi skrev i sommer, da vi anbefalede deres koncert på Grimfest: “Aarhusianske You Work For Me Now beskrev i en tidlig pressemeddelese deres musik som “kedelig rock.” Hvis de med “kedelig rock” mente rigtige ørehængere, lighter-ballader, og følt, melankolsk poprock, alle båret af Leon Møllers sublime vokal (tænk Troels Abrahamsen og Jeff Buckley), er vi mere på bølgelængde.”

Nu er de aktuelle med en singleforløber til deres kommende, tredje EP. På “Late Bloomer” ryster de posen og viser sig fra en mere løssluppen og legesyg side end vanligt. Du kan høre den øjeblikkeligt fængende “Late Bloomer” her forneden.

Umiddelbarhed i studiet 

Det er ikke noget tilfælde, at “Late Bloomer” er mere energisk og tempofyldt end vanligt. Ligesom den foregående single, “Sunlight Paint”, har bandet haft til formål at give deres lyd lidt mere kant.

“Da vi stod overfor at skulle indspille vores nye EP, blev vi hurtigt enige om, at det var på tide, at vi gav lidt slip på det pæne og polerede for i stedet at rocke lidt mere igennem,” siger guitarist Mathias Bonde Korsgaard.

“Men nu er det jo heller ikke fordi, der skulle så meget til for at ruske op i vores normalt så sparsomme tilgang. På førstesinglen ‘Sunlight Paint’ brugte jeg for første gang i evigheder en distortion-pedal, og undervejs i ‘Late Bloomer’ er der ligefrem noget, man med lidt god vilje vel godt kan kalde en guitarsolo.”

Under indspilningen af “Late Bloomer” bevarede bandet sine karakteristiske dyder i. Instrumenteringen er forholdsvis sparsom, alt er indspillet live, og Leon Møller har stadig fast greb om den gode melodi. Alligevel oplevede han processen som anderledes end tidligere.

”Vi har altid forberedt os fuldstændig minutiøst inden vi er gået i studiet for at tracke. Men med ‘Late Bloomer’ var det lige omvendt. Vi havde ikke engang helt aftalt, at vi skulle indspille det,” siger han. “Men gav det et skud alligevel.”

Spontan, dristig og lige fra hoften er ord, der snildt kunne beskrive “Late Bloomer”, der med en varighed på under tre minutter tigger om flere plays. Det nikker Møller også genkendende til: 

“Jeg bilder mig selv ind at man kan høre den energi og frihed, som kom af, at vi netop ikke var forberedt helt ud til fingerspidserne,” siger Møller. “Det har resulteret i et af den slags numre, som gerne skulle efterlade dig thirsty for more. Det er så tight og samtidig så kort, at man får lyst til at afspille det forfra, så snart det er slut.”

Den nye EP er sat til at udkomme i foråret. Hør “Late Bloomer” her:

You Work For Me Now er: Leon Møller (vokal), Mathias Korsgaard (guitar), Sune Willink (bas) og Simon Meiner (trommer).

Redaktionen anbefaler
Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Det er som om, at de dybeste af stemmer altid har en mørk historie. Det er ikke kun varme og glæde, der kendetegner den slags røst, der svøber sig om sjælen som en salvende balsam. For aalborgensiske Jonas Ringtved indløste Johnny Cash indgangsbilletten til...

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Den aarhusianske kvintet byder på første udspil fra deres kommende debutalbum, Wonderlost. Singlen “Julia” fanger albummets grundessens af at være forundret og forvirret, fanget imellem utopisk kærlighed og det bratte brud, på én og samme tid, og således være, ja, du...

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

De københavnske psych-rockeres tredje single spiller som det dekadente soundtrack til en amerikansk kult-tv-serie. Hør den besnærrende “I’m Not Really There” her!Det er den slags fordækte hymne, som man snildt kunne forvente lægge dæmpet i baggrunden på en scene fra...

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Endnu engang imponerer folk-noir kvartetten SUNDAYS med ny maxi-single, “All We Have is Time” og “Salt of the Earth”. Denne gang har Asger Techau (Kashmir, Little Jimmy Reeves, Kúlu, solo) siddet i producerstolen, og han fremhæver både orkesterets mest drivende...

Aztek: Eksistentiel podning

Aztek: Eksistentiel podning

Den aarhusianske kvintet Aztek fortsætter det frugtbare samarbejde med Anders Søndergaard (Go Go Berlin) i producerstolen. Det udmønter sig nu i den nye single “I Am Not Who I Wanted To Be”, som ikke er bleg for at byde det eksistentielle anstrøg op til dans. Hør den...