Wanna Be Brothers: I nattens hede

Du kender sikkert Tue West, men i Wanna Be Brothers sætter den danske sangskriver sig solidt bag trommerne og overlader mikrofonen til bandkammerat Nis Madsen. Sammen med Rico Schjellerup Møller er de Wanna Be Brothers, et band de har haft siden teenageårerne, og i dag er de klar med deres fjerde single, den vellydende ballade “I Don’t Play Like That (Don’t Give A Fuck)”. Hør den her.

Der er en særlig stemning over den åbne vej og mørke nat, som virker tiltrækkende på sangskrivere af en vis tradition. Førerens rastløse ensomhed bringer ofte inspiration med sig. Dér, alene bag rattet, mens den skrattende radios display lyser svagt op og motoren summer stoisk til dækkenes tunge knasen, hersker de selvransagende midnatstanker. 

Det er som om billygternes lyskegle også søger at afdække det i sjælen, der er blevet væk, gået tabt eller ikke sidder som det skal. Vejen synes at strække sig ud i det endeløse forude. I mørket er vi alle alene med vores spøgelser – både de opdigtede og biografiske. Måske de er spejlinger af os selv, og de hvisker skælmsk i vores ører. 

Det er netop sådan en køretur Wanna Be Brothers tager os med på i deres nye single, “I Don’t Play Like That (Don’t Give A Fuck)”. Den nordsjællandske trio har over det seneste år udsendt en række singler med henblik på at bane vej for deres debutalbum, Countryman, der udkommer fredag den 25. september.

I don’t give a fuck

“Det er ikke et projekt eller en genre. Det er vores arbejde, og det er det album, jeg altid har haft indeni mig,” siger sanger og guitarist Nis Madsen. Bandet består foruden ham af Tue West, kendt for sine dansksprogede hits “En Sang om Kærlighed” og “Hun er Fri”, og Richo Schjellerup Møller.

Debutalbummet Countryman har været længe undervejs og er resultatet af mange lange ture i øvelokalet, endeløse diskussioner, dagdrømmeri, og benhårde forsøg på at finde den rigtige sti.

“Vi ønsker ikke at gøre det på den rette måde – vi ønsker at gøre det på vores måde,” siger trommeslager og sangskriver Tue West. “Når vi spiller sammen, som vi har gjort det siden teenageårene i Hundested, føles det bare rigtigt for os.”

I Wanna Be Brothers har den danske sangsmed dog overladt mikrofonen til Madsen, hvis fine stemme også klæder “I Don’t Play Like That (Don’t Give A Fuck)”. Den følsomme ballade tager sit afsæt i den jordnære country, før mere moderne virkemidler hidkalder det storladne. 

Savn og tvivl kredser som gribbe i sangteksten, der skildrer det lyriske jegs rumsterende tanker, mens han glider igennem natten. Minderne river i ham, som han forsøger at finde sin plads i verden, før det kulminerer i konklusionen:

“Ohh I dont play like that/ I dont play/ I dont give a fuck:”

Det er mere end åndelig sejr over sig selv i modgangens storm end en trodsig resignation, sat op imod et brusende lydbillede, der fremmaner erkendelsens befriende rus. Lænkerne bliver sluppet.   

“I Don’t Play Like That (Don’t Give A Fuck)” er fjerde single fra debutalbummet og følger poprock-singlen “Countryman”. Pandemien lukkede ganske vist ned for gruppens turnéaktivitet, men de er tilbage i øvelokalet og gøre sig klar til efteråret.

De hidtidige singler er blandt andet blevet spillet på P3 herhjemme, samt på radiostationer i Australien, Sydafrika, Tyskland og UK. Og mon ikke også “I Don’t Play Like That (Don’t Give A Fuck)” får en varm velkomst.

Redaktionen anbefaler
Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Det er som om, at de dybeste af stemmer altid har en mørk historie. Det er ikke kun varme og glæde, der kendetegner den slags røst, der svøber sig om sjælen som en salvende balsam. For aalborgensiske Jonas Ringtved indløste Johnny Cash indgangsbilletten til...

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Den aarhusianske kvintet byder på første udspil fra deres kommende debutalbum, Wonderlost. Singlen “Julia” fanger albummets grundessens af at være forundret og forvirret, fanget imellem utopisk kærlighed og det bratte brud, på én og samme tid, og således være, ja, du...

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

De københavnske psych-rockeres tredje single spiller som det dekadente soundtrack til en amerikansk kult-tv-serie. Hør den besnærrende “I’m Not Really There” her!Det er den slags fordækte hymne, som man snildt kunne forvente lægge dæmpet i baggrunden på en scene fra...

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Endnu engang imponerer folk-noir kvartetten SUNDAYS med ny maxi-single, “All We Have is Time” og “Salt of the Earth”. Denne gang har Asger Techau (Kashmir, Little Jimmy Reeves, Kúlu, solo) siddet i producerstolen, og han fremhæver både orkesterets mest drivende...

Aztek: Eksistentiel podning

Aztek: Eksistentiel podning

Den aarhusianske kvintet Aztek fortsætter det frugtbare samarbejde med Anders Søndergaard (Go Go Berlin) i producerstolen. Det udmønter sig nu i den nye single “I Am Not Who I Wanted To Be”, som ikke er bleg for at byde det eksistentielle anstrøg op til dans. Hør den...