8–9 minutter at læse

Redaktionen anbefaler: 10 koncerter på SPOT Festival ’19

Har du endnu ikke helt fundet ud af, hvad du skal se på SPOT ’19, guider vi dig her til vores anbefalinger.

Det er en drøm for de fleste danske musikere at spille på SPOT Festival, den store branchefest for både ind- og udland. Og man forstår dem godt. 

Det er nemlig drømmen om den absolutte koncert, der ikke blot fanger publikums fantasi, men også branchens opmærksomhed. Den perfekte koncert, den perfekte setliste, det perfekte øjeblik. Booking, pladekontrakt, management. Det er ideen om at bygge bro fra sin musikerdrøms lille ø til aktualiteternes fastland.

Og nu er SPOT Festival igen over os, og byen summer af den her spændt-snurrende forventning. Mens træerne får grønne blade og blomsterne springer ud, ja, vi håber, at vejret holder sig i skindet, begynder Aarhus by også at skifte ham. Scener bliver bygget og plakater klistret op.

I den anledning har vi her på redaktionen fundet frem til 10 artister, som vi gerne vil anbefale, når SPOT Festival løber af stablen fra i morgen. Vi har været programmet igennem – lige fra Voxhall til Tapetown Sessions – og valgt både fra det officielle SPOT-program samt et par stykker fra de mange Off SPOT-arrangementer, der også popper op.

Forneden kan du høre en playliste på Spotify med tracks fra vores udvalgte kunstnere, og hvis du mangler flere navne, kan du se det samlede program til SPOT Festival ’19 her.  

Samzara

Det kan næppe være et dårligt startskud på karrieren at blive sammenlignet med The Entrepreneurs. Begge bands er trioer, men hvor førnævnte københavnerdrenge bevæger sig i den mere artsy postpunk, har Samzara fødderne solidt plantet i den klassiske rocks tradition og dyder. 

De er ikke bange for at veksle mellem hårdtslående riffs og atmosfærisk støj, det hele naturligvis bundet op på den gode melodi. Det er en appetitvækkende blanding, der garanterer en fed liveoplevelse.

Og så må man alligevel give dem, at de har god smag, når det kommer til den ældre rock.  I slutningen af sidste år lagde de nemlig et live-cover op på YouTube af John Lennon’s hævngerrige “How Do You Sleep?” fra klassikeren, Imagine. Tro os, det gør vi bestemt heller ikke, før vi har svedt en koncert med Samzara.  

Samzara spiller torsdag den 2. maj, SPOT ’19 (Off SPOT), Sway, klokken 22.00

Twin Dive

For nogle kendere af den aarhusianske musikscene slår Robert Jancevich næppe en ukendt skikkelse. Den karismatiske sanger, der tidligere har stået i front for Federal Unicorn, har allerede fuld fart frem med sit nye band, Twin Dive.

Sammen med trommeslageren, Raggi Gudmunds, har deres debut-single, “Joy Will Follow”, allerede påkaldt sig det store udlands opmærksomhed, og er du til dissonant og uforudsigelig punkrock, er det her du skal stige på. 

Du kan forvente et passioneret og råt live-show, der drypper af utæmmelig vildskab og pirrende sanselighed.

Fredag den 3. maj, RECsession Day Party, Klostertorvet, klokken 15.00-18.30

SUNDAYS

Tidligere har Magnus Jacobsen stået i front for de primitive nordjyske rockere, Dance With Dirt, der vandt KarriereKanonen i 2012. Meget vand er løbet under broen siden, og i SUNDAYS har Jacobsen genopfundet sig selv og sin stemme på ny.

Kvartetten er således budbringere af en smuk, følt nordisk indie-folk, der både kæler for øret og hjertet med søde melodier og øm melankoli. Hånden er på hjertet i de oprigtige tekster, og bandet har ry for indlevede koncerter, der trækker publikum helt ind i intimssfæren. 

Deres debut-album, WIACA, udkom til flotte anmeldelser i februar, hvor særligt én af Youtube’s store musikbloggere, Spectrum Pulse, kastede sin kærlighed over albummet og var ikke sen til at kåre det med potentialet til at blive årets nok bedste. 

Rygtet vil, at SUNDAYS har store ting i vente henover sommeren, og udover deres koncert i Kammersalen, fredag den 4. maj, kan du også fange dem på Sway, lørdag den 5. maj, til Celebration Records Day Party. 

Fredag den 3. maj, SPOT Festival, Kammersalen, Musikhuset, klokken 16.45

The Chairman

Efter at have været borte fra den danske live-scene i et helt år, vendte Lucas Berner a.k.a. The Chairman stærkt tilbage i 2018 med singlen, “Elevator”. Den indvarslede ikke blot en stilistisk udvikling i The Chairman’s i forvejen majestætiske univers, den var også et nyt lejemål liv.

I medierne har Berner været ærlig og åbenhjertig omkring sin egen angst, og det kan jo kun forundre, når man tænker på, hvor stærk og karismatisk han står på en scene. Vi glæder os i hvert fald til at få flere smagsprøver på nye sange.

Fredag den 3. maj, SPOT Festival, Voxhall, klokken 17.30

Turquoise Sun

Den psykedeliske sekstet fangede hele Danmarks opmærksomhed med deres musikvideo til singlen, “Luminosity”. Med sin uhyre høje produktionsstandard lignede den en million fra Hollywood, og så var den altså filmet i Thy. 

I april landede debut-albummet, Sunesthesia, efter flere års hårdt arbejde. Det har betalt sig i anmeldernes øjne, der alle smider langstilkede roser efter bandet.

Er du til bands som Tame Impala, Animal Collective, The War On Drugs og hjemlige Spids Nøgenhat, vil du føle dig i godt selskab med Turquoise Sun. 

Fredag den 3. maj, Turquoise Sun x Sway, Sway, klokken 19.00-19.30

Athletic Progression

Aarhusianske Athletic Progression havde deres live-debut i 2016. De har sidenhen spillet for fulde huse i både ind- og udland, herunder på Copenhagen Jazz Festival, en showcase på Reeperbahn samt en fyldt koncert på SPOT Festival i 2018 i vores egen baglomme, HeadQuarters.

Trioens musikalske udgangspunkt finder man i hip hoppens konsekvente beats og jazzens improvisation, og det er denne fusion af genrer der skaber deres nysgerrige, unikke lyd.

Om du er i humør til sample-baseret hip hop eller håndspillede, groovy rytmer, sørger Athletic Progression for at holde dig underholdt.

Fredag den 3. maj, SPOT Festival, Voxhall, klokken 20.30

JÆRV

Er du til den skarptskårne popsang, gerne sat i en krystalklar moderne produktion, og på dansk? Jamen, så skal du ikke lede længere. Over to EP’ere og adskillige singler har JÆRV nemlig demonstreret, at den kunst mestrer de til fulde. Lyt blot til den seneste single, “I kan ikke tænde os”.

Amanda Glinvads virtuose vokal er helt i front på Mathias Pedersen Smidts smidige arrangementer, og tekstmæssigt befinder vi os i mellem det dybt personlige og fiktionens frigørende greb. Det smitter af på scenennærværet, hvor man aldrig tvivler på inderligheden. Som Glinvad fortæller: 

“Det er ikke, fordi jeg ellers er en løgner. Men der er nogle ting, jeg kan sætte ord på i Jærv-sangene, som jeg ikke gør på samme måde, når jeg bare er Amanda. Derfor tror jeg også, jeg viser nogle mere rå og upolerede sider af mig selv, når jeg står på scenen.”

Fredag den 3. maj, SPOT Festival, Kedlen, Godsbanen, klokken 21.45

BAEST

Come on?! Baest behøver sgu da ikke nogen større introduktion! Gør de? Hvor har du været henne?

De fem knejter fra Aarhus spiller dødsmetal som for dødsensalvor sætter gang i festen – også for det publikum som mere er vant til Burhan G. end Bloodbath. Og den slags går sgu ikke ubemærket hen. Hverken herhjemme i andedammen eller i store, mørke Europa!

For pokker alene i år nuppede de to priser til årets GAFFA Pris – Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse (for albummet Danse Macabre) OG Årets Nye Danske Navn. Tag den, Hjalmer og Hugo!

Live er der ikke så meget pis! Du ka’ godt li’ at ryste garnet og mærke de svedige kroppe i moshpit, så smut du nu ind på Train og se Danmarks næste store musikeksportvare! Så har du også noget at fortælle børnebørnene …

Fredag den 3. maj, SPOT Festival, Train, klokken 23.00

Niklas Runge

Det er en drengedrøm, der bliver opfyldt for Niklas Runge, når han optræder til SPOT Festival. Det fortalte han til HQ music for blot en måned siden, da han havde premiere på sin debut-single, “Roots”. Læs vores interview her.

Den upcoming musiker har allerede et debutalbum i ærmet, så talentspejderne kan godt slå til nu. Albummet er produceret i samarbejde med Dennis Ahlgren (Tina Dickow, Søren Huss), og han har gode ting at sige om Runge:

“I mit arbejde på Niklas Runges debutalbum, har jeg mødt en talentfuld, hårdtarbejdende ung mand. Både fastbesluttet og opmærksom på sine egen styrke som sanger og så alligevel ydmyg og åbensindet mod mine forslag. Han er på tærsklen til at dele sine sange, der emmer af nærvær, og det bliver spændende at følge og arbejde med ham i de kommende år.”

Lørdag den 4. maj, SPOT Festival, HeadQuarters, klokken 15.00

Alcabean

Sidst Alcabean var på SPOT, stilede de efter at være et rendyrket rockband. Det fangede Rolling Stone Magazine’s legendariske anmelder, David Fricke’s, opmærksomhed, og han gav dem prompte sit vægtige stempel af godkendelse.

Efter en smule sjæleransagelse har Alcabean siden droppet rockens opstyltede attitude og gået i en mere personlig retning. De er således trimmet ned til hovedsagelig brødrene Victor og Julius Shack og udgav i marts deres debutalbum, Confessions.

Alcabean byder på en stilsikker og moden sangskrivning, der emmer af det bedste fra 80’ernes britiske musikscene – hvad i det hele taget er ganske imponerende, deres unge alder taget i betragtning. 

Lørdag den 4. maj, SPOT Festival, Voxhall, klokken 22.00

Redaktionen anbefaler
Årets bedste album 2021

Årets bedste album 2021

Vi kan hurtigt blive enige om, at vi nok kommer til at se tilbage på 2021, som året der bare blev ved med at give.Heldigvis da også i en musikalsk forstand. For året igennem har de danske musikere udgivet så mange gode albums, at det er uretfærdigt at skulle plukke...