Sauna Senere
3 minutter at læse

Sauna Senere, SPOT Festival, HeadQuarters, fredag d. 5. maj

Gymnasiefesten er stukket af!

Det punk-pop romantiske vanvidsorkester Sauna Senere omdanner som lovet HeadQuarters til en glohed sauna.

HeadQuarters er pakket, og forventningsfulde unge mennesker står klar til at lade dansefeberen rase.

Den unge trio lægger ud med en pompøs intro, inden de lægger hårdt fra start med deres hit ’Forskel’ fra den selvbetitlede EP fra 2021.

”Det her nummer handler om unge drenge, der tager ansvar for deres fremtid,” indleder forsanger og guitarist Johan Bølling-Ladegaard – og festen er i gang!

Det er som at stå til en gymnasiefest, der er stukket helt af! Folk danser uhæmmet, hvirvler med hovedet og slipper glæden fri.

Glæde er der i den grad også på scenen, hvor entusiasmen ikke er til at tage fejl af.

Kødsovs

I det næste nummer “Kødsovs” er der fuldt skrald på butikken, inden der falder lidt ro på sagerne, og keys og synthekvilibrist Jakob Ferdinand Hansen går over i en slags 80’er forsamlingshusmuzak – og så kokser de helt ud på alle instrumenter igen. ”Jeg kan ikke følge med”, synger Johan, og sådan kan det godt føles, men alligevel er jeg ikke i tvivl om, at der er tale om kontrolleret kaos.

Den energiske og hurtigtslående trommeslager Anders Nebeling udbryder, ”Nøj, det er fedt”, og præsenterer næste sang, ”som handler om Johans indre følelsesliv.”

”At tro på kærligheden er det største i livet”

Det er deres seneste single, “Korte Liv”, der viser, hvor gode Sauna Senere er til at skrive dynamiske, overraskende og medrivende numre. De opbygger momentum, bryder ned og bygger op igen. Sangene er fortællinger med opbygning, klimaks og uventede drejninger og flydende passager.

”At tro på kærligheden er det største i livet”, siger Johan fra scenen, og HeadQuarters er fyldt med kærlighed – rettet direkte mod de unge gutter, der har publikum i deres hule hånd.

Momentum!

”Den her sang blev spillet på P1 i går, og den hedder “Jeg”, præsenterer Johan, inden de spiller deres ”gamle” nummer også fra 2021 EP’en.

På en måde giver det god mening, at P1 som taleradio spiller Sauna Senere, da der er mange fortællende passager i deres numre.

Igen et dynamisk sammenspil, og det giver en god effekt, når de vælger at gå i halvt tempo midt i deres hurtige pop-punk. Sangene bliver gang på gang pumpet op og brudt ned, og pumpet op.

I et af disse nedbrud skal publikum gå i knæ. Alle ved, hvad der skal ske. Hele HeadQuarters sidder spændte på hug. Vi venter på det rigtige tidspunkt – momentum opstår – gymnasiefesten peaker i en eksplosion af glade hoppende menneskekroppe.

Regnskabet gøres op

Sauna Senere forsøger at gøre regnskab fra scenen. ”Har vi det rigtige afkast? Har I vurderet vores produkt?” Der er ingen tvivl om kundetilfredsheden hos de fremmødte.

Der er fest både på og foran scenen. Sangen “Venter” byder på en knælende Johan i et ømt guitarstykke, basfigur på keys, og trommer der bare vil spille ’hurtigere og hurtigere’, som Anders råber bag trommerne.

De spiller herefter en helt ny single, som indeholder et nærmest Super Mario-nintendo-agtigt tema på keys.

De slutter Sauna-festen af med nummeret “Planer”, Johan synger om at eksplodere, alt slutter på en high-note.

Redaktionen anbefaler
D-A-D, Tivoli Friheden 27/08/21

D-A-D, Tivoli Friheden 27/08/21

Verden blev igen en legeplads, da D-A-D indtog Tivoli Friheden og inviterede til folkefest i rockens navn. Se stort billedgalleri forneden. I 1998 gjorde Grøn Koncert ophold i Hjallerup og bød på Eric Gadd, Aqua, Sneakers og D-A-D.  Det var en begivenhed der blev...