Lea Kampmann // Pressefoto
7–8 minutter at læse

HQ listen #15

Godt nytår til alle jer, læsere! 2022 er over os, og selvom januar er kold og drøj, skal vi så ikke krydse poter for, at det bliver et godt musikår, hvor vi til sommer også får lov at begive os ud til festivalerne igen?

I denne uge har vi i hvert fald masser af ny musik, der giver et klart billede af, at de danske kunstnere er mere end klar på at gøre deres for, at vi alle kan danse gennem året til friske toner. 

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Lea Kampmann – When I’m Sleeping Alone

“‘When I’m Sleeping Alone’ er en sang, jeg skrev om mit forsøg på at være glad i mit eget selskab. Jeg plejede at være lidt bange for at være alene, hvilket resulterede i, at jeg søgte andre menneskers selvskab hele tiden.”

“Jeg troede, at min lykke var afhængig af andre folk, så jeg flygtede på en måde fra mig selv, fordi jeg var bange for, hvad jeg ville finde på, hvis jeg ikke havde noget eller nogen, som tog min opmærksomhed fra mig selv,” fortæller den dansk/færøske dreampop-darling Lea Kampmann om sin nye single.  

“When I’m Sleeping Alone” har rod I en tid, hvor Kampmann flyttede til en ny by, hvor hun pludselig befandt sig uden venner og familie. Hun endte med at tilbringe endeløse timer alene på sit værelse og erfarede efter nogen tid, at hun faktisk nød at være i sit eget selskab.

Det er en indsigt, som har gjort musikeren stærkere og lykkeligere, og den bliver fint udfoldet på den ømme single. Den bliver indledt af stemningsfulde klaverakkorder, før den etablerer sig mere fast i et vuggende elektronisk lydunivers, der emmer af Lorde’s debutalbum. 


Singlen er at finde på Kampmanns kommende album If I ever made you cry, I’m sorry, som udkommer fredag den 25. februar. Albummet byder på ærlige sange om hjertesorger, angst og alt det, man skal håndtere som ung voksen. Gennem melankoli og håbefulde melodier sætter Kampmann ord på store følelser og fortæller andre, at de ikke er alene.


Hand In Shadow – Edge of Town

På deres anden single, “Edge of Town”, omfavner trioen Hand In Shadow et mere rendyrket popudtryk end debutsinglen “One Mile North”. Det viser ikke blot nye facetter af Hand In Shadow’s musikalske univers, men klæder dem oven i købet rigtig godt. 

“Edge of Town” har været undervejs en håndfuld år, siden dens undfangelse i et øvelokale på Nørrebro. På den grå betonvæg hang en Bruce Springsteen-plakat, og det er dermed the Boss der har givet inspiration til sangens første linje, hvorfra den øvrige tekst og arrangement strømmede. 

Singlen startede som en sjæler, men er blevet tilført en mere rå fremdrift med et moderne pulserende lydbillede. Det er både melankolsk og tillokkende og passer fremragende som underlægning til sangens følelsesmæssige rejse gennem forræderi og tab. 

OhNothing – Find You Again

Søskendeparret Annika og Jespers bandnavn lyder som et henkastet træk med skuldrene. På sådan en meget charmerende måde dog. 

På “Find You Again” byder de på en musikalsk rejse mellem storladen melankolsk dreampop og sequencer-båret alternativ elektropop. Det er et moderne og flot produceret lydunivers, som lytteren bliver budt velkommen ind i.

Vævet ind i et arsenal af analoge synthesizere og trommemaskiner fortæller “Find You Again” en historie om opmuntring, at søge noget mere end dig selv, længsel og fortabelse. Det kommer lyrisk udtryk i en modsigende tekst, som beskriver opdelingen, der opstår, når din identitet er placeret et andet sted. 

OhNothing har en EP på vej, og med så stilsikker en sangskrivning på plads, er vi sikre på, at det nok skal blive en god lytteoplevelse, der appellerer til hjerte, sjæl og dansesko.

History of Sugar – Do the Nonchalant

History of Sugar er en ambitiøs indiepop-trio med base i Danmark, der har det musikalske CV i orden. Medlemmerne har hver især enten indspillet og/eller turneret med Molly Burch, Howe Gelb, Jim White og Nive Nielson. 

Trioen består af danske Miccel Mohr (der som producer blandt andet har produceret musik for Maximillian, First Hate og Sebastian Lind), amerikanske Charlie Shapiro, og svensk-amerikanske Andrew Collberg.

Den laidback og dansable “Do The Nonchalant” er deres seneste stjerneskud efter singlerne “Charlie & Tawny”, “Generation Kill” og “Plywood Confidence”, hvor de to sidstnævnte er blevet spillet flittigt i dansk radio – så måske du allerede er bekendt med den fremadstormende trio.

Bandnavnet refererer til, hvordan trioen tager “sukkeret” fra forskellige inspirationskilder og på den måde skaber et fælles udtryk. Og hvis sukkeret er den afgørende ingrediens i History of Suger’s opskrift, må den siges at virke. Om end det bør nævnes, at enderesultatet hæver sig over den blotte inspiration og bliver sit eget. 

“Do The nonchalant” er en beskrivelse af ung kitschet kærlighed, og måske lige netop derfor også et nummer, der egner sig godt til fredagens forfest. Bandet giver selv følgende maleriske beskrivelse af nummeret:

“Slap af i dine skuldre, læn dig overlegent tilbage og lad ikke andre vide, hvad du tænker. Din fremtoning er nonchalant. Du er cool, du er urørlig. I kulisserne til en amerikansk teenage-sæbeopera står du dagdrømmende på gangen på din skole med din dagbog tæt ind til hjertet. Pludselig ser du dit crush gå ned af gangen i sin læderjakke. Du prøver at virke helt ovenpå, men sandheden er at du falder i svimer og langsom smelter helt ind i din hallway locker.”  

Singlen kommer i følgeskab med en actionpacked musikvideo, der byder på  en majestætisk hest, en gammel beige pickup, et flyvende hoved, den grønlandske sangskriver og skuespiller Nive Nielsen, og History of Sugar’s egne Charlie Shapiro og Andrew Collberg. 

Videoen fungerer samtidig som en sammenhængende forlængelse af de forgående videoudgivelser. Bandet har selv instrueret og produceret. 

Loose Ends – Yearn

I næste uge udkommer den indestængte aarhusianske kvintet Loose Ends med deres EP, Yearning for Something Else. Før det store brag får vi en sidste single at lune os på.

“Yearn” viser et mere afdæmpet og måske endda følsomt udtryk, end det vi har været vant til fra Loose Ends. Den chorus-betændte rytmeguitar stikker i retning af den alternative rocks højdepunkter, og vi bliver således heller ikke snydt for den traditions vekslende dynamik mellem stille og larmende.

Med al sin ophobede frustration rammer omkvædet et sted mellem en cementblanders ufortrødne virke og himlens mest lyseblå tone.

Singlen er kompositorisk enkel, og lige netop dette er dens styrke. For det overlader nemlig mere plads til den lyriske udfoldelse, som viser en ny modenhed og skarp sangskrivning. Loose Ends er dygtige til at indkapsle livets uroligheder i starten af 20’erne, du ved, der hvor en øjenvippe kan falde til jorden med en elefants tyngde. 

“Yearn” balancerer fornemt mellem det melodiske og det kaotiske, og det er svært at modstå den ungdommelige energi. 

Læs vores interview med Loose Ends fra september 2021 her. 

Hør alle ugens singler i vores playliste på Spotify:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #14

HQ listen #14

Det er næsten syng-dansk-dag på denne uges liste over bedste singler. Og så alligevel ikke helt. Men næsten da … Hør nærmere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...

HQ listen #13

HQ listen #13

På programmet i denne uge har vi hårdtpumpet rock, Radiohead-venlig indie, en rigtig popbasker, og en kærlighedssang med omvendt fortegn. Lyt med her. Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer...

HQ listen #12

HQ listen #12

Vi har besøg af legender på forskellig vis i denne uge. Fodboldspilleren Diego Maradona bliver grundigt namechecket hos Verdens Sidste Idé, og rockmusikeren Tracii Guns optræder på seneste single fra The Slow Scare. Vi henleder også opmærksomhed til Trine Lyngvig, som...

HQ listen #11

HQ listen #11

Det danske sprog står stærkt i denne uge, hvor hele tre udvalgte singler får modersmålet til at skinne klart. Men vi har også moderne pop og synth-dreven drama af internationalt snit på menuen.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ...

HQ listen #10

HQ listen #10

Velvet Volume fortsætter deres kunstneriske udvikling, mens vi i denne uge også får afstikkere til 80’erne synth-pop, Berlins elektropop og ren stadionbåret outlaw-country.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på...