Tempest Drive // Kilde: Youtube
6 minutter at læse

HQ listen #48

I denne uge kommer vi vidt omkring i genrene. Vi har alt fra rock, country-rock, rendyrket pop til harmdirrende metal. Velbekomme! 

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Tempest Drive – Dance to Deny

Det aarhusianske rockband Tempest Drive bruger iltre riffs, store omkvæd og eksplosiv energi til at stille samfundsrelevante spørgsmål på deres nye single “Dance to Deny”.

Efter de senere års tumultarisk verdenssituation(er) stiller de ærligt spørgsmålene: Hvor længe kan man holde frygt og ulykke ud? Kan det empatiske batteri løbe tør? 

”’Dance to Deny’ er en ode til den maske, man tager på, når virkeligheden bliver for hård. For svær at håndtere”, fortæller Daniel Probst Bordignon, lead-guitarist i Tempest Drive og sangskriveren bag sangen.

”Selvom sangen ved første gennemlytning kan lyde kritisk over for den maske, så er det tværtimod en erkendelse om, at mange af os nok har brug for en lille usand boble at leve i tide og utide. Især nu. Ganske enkelt fordi, at det er drænende at være nervøs og empatisk døgnet rundt”. 

Og selvom tematikken er tung, har Tempest Drive valgt ikke at lade det tynge den medhørende musikvideo til “Dance to Deny”. Her kridter bandets medlemmer dansesko og omfavner balancen mellem koordination og kaos i en kavalkade af klip, hvor der både spilles, danses, soves og skændes. Imens en vred instruktør med jævne mellemrum minder bandet om, hvem de er og hvorfor de er på scenen. 

”Vi har altid godt kunne lide at lege med kontraster. Så i stedet for at lave en mørk musikvideo om drænede borgere, så valgte vi i stedet at rette linsen mod den stemning, musikken i sig selv indgyder, inden man læser teksten. Men det hele er stadig pakket ind i det overliggende narrativ om, at alt, man ser os gøre i videoen, er en tydeligt overdrevet maske. Det gør, at budskabet er lidt mindre ”on the nose” – og så var det jo bare sjovt at lave på den måde,” fortæller forsanger Jonas Jensen.

Tempest Drive er tilbage med mere eller mindre ny besætning siden 2020 og er klar med en række singler til alle verdens rockhunde. Velkommen tilbage! 

The Reptones – Alex

The Reptones, bestående af Bo Bech Arvin (Falderebet) og Kim Heibon er aktuelle med country-rock-singlen “Alex”.

Singlen tager livtag med usikkerheden og tvivlen hos mange forældre i forhold til, om de unge nu også kan klare sig selv i fremtiden? De er jo både umulige og frække, går i mærkeligt tøj, hører underlig musik og gør alting helt forkert.

Det er en fordom som The Reptones tager et personligt opgør med. I lyrikken følger vi den unge Alexander, der er i gang med en selvstændig livsudvikling og kører sit eget løb, som vi hverken kan eller skal blande os i.

“Alex” er en respektfuld og ærbødig hilsen til den næste generation – de skal sgu nok finde ud af det.  

Det seneste udspil fra The Reptones, Painkillers & Wine fra 2020, medførte stribevis af stjerner og særdeles positiv omtale fra førende danske musikkritikere. Og den københavnske duo er så småt klar til at følge op på succesen med deres sjette album Everything Dies with Me, som er sat til at udkomme fredag den 20. januar 2023. 

Long Island – Viola

“Jeg sad fast og anede ikke, hvad jeg skulle med mit liv. Da min kæreste skred, knækkede jeg (…) Jeg turde ikke rigtigt sige højt, hvad jeg selv følte, så i stedet skrev vi sangen ud fra en andens perspektiv – som hvis hun gik igennem de samme følelser, som jeg”, fortæller Victor Zak, forsanger i Long Island.

Og nej, kærestesorger er aldrig et rart bekendtskab! Men ofte er de godt brændstof for musikken, og det er bestemt tilfældet med Long Island og trioens debut-single “Viola”.

Sangen er blevet en håndsudrækning til alle med kærestesorger og en påmindelse om, at det hele nok skal gå. Baggrunden for sangen understreger samtidig, at mænd – trods stigende fokus på området – stadig kan have svært ved at vise og tale højt og eksplicit om deres følelser.

“Viola” er en rendyrket pop-banger, og dens potentiale stod lysende klart for Mads og Thor – der tilsammen udgør producerduoen Pitchshifters (Medina, Andreas Odbjerg, Hjalmer mfl.) – som hurtigt fik de Zak, Benjamin Bonnevie (guitar) og Andreas Bach (trommer) op i deres studie på Islands Brygge.

Trioen har efter samarbejdet fået blod på tanden, og vi ser frem til at høre meget mere fra Long Island.

Unseen Faith – Hindsight

Unseen Faith fortsætter medl at efterlade deres mærke på verden med singlen “Hindsight”.

Forvent store, tunge guitarriffs, nådesløs energi og nakkevridende breakdowns. 

“‘Hindsight” handler om, hvordan selviscenesættelse og narcissisme kan ende med at overskygge ens mål i livet. Individuel succes og selvopfattelse vejer mere på skalaen end prisen andre må betale for ens sejr,” siger bandet.

“Det er en destruktiv tilgang til verden som i sidste ende kun vil lægge den øde. En tilgang som har styret verdens gang, men nu er det på tide at skifte retning, før materialismen og narcissismen gør en ende på alt.”

Unseen Faith følger op på deres album Evoke fra 2020 med en række singler, der har til formål at ryste op i lytterne og få dem til at gentænke deres tilgang til verden. Man får i hvert fald en brat opvækning med “Hindsight” – og det før snarere end senere.

Lyt til ugens bedste singler på Spotify her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #49

HQ listen #49

Vi nærmer os med hastige skridt den glade juletid, og i denne uge får vi da også et par nye julesingler fra uventet kant på playlisten. Bare rolig dog, vi har også plads til eksperimenter, pop og arrigskab. Læs mere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske...

HQ listen #47


HQ listen #47


Vi har masser af fede danske kunstnere på programmet i denne uge, men før vi går helt i gang, vil vi gerne gøre opråb på en mærkesag, der berører selve HQ music. Sparekniven har nemlig  som det første ramt det aarhusianske kulturliv. Kulturforvaltningen i Aarhus...

HQ listen #46

HQ listen #46

Problemerne i samfundet og verden som så stopper jo ikke bare fordi, at vi netop har overstået folketingsvalget. Det er vægtige emner, der ligger de unge musikere på sinde i denne uge, men bare rolig, vi har også plads til lidt kærkommen eskapisme. Velkommen til ugens...

HQ listen #45

HQ listen #45

Fra kompromisløs rock til pop, ugens bedste singler giver dig det bedste fra den danske up&coming undergrund lige her.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...

HQ listen #44

HQ listen #44

I denne uge sætter vi særlig skarpt på det danske sprog - med en undtagelse. Du må ikke snyde dig selv for at høre blandt iomfro, Charlotte-Amalie og Scala. Læs mere her.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de...