5 minutter at læse

HQ listen #43

I denne uge skriver vi på mobiltelefon fra Schweiz, men selv hernede i Alperne lytter vi til denne uges bedste danske singler. Mød dem her!

Efteråret er skudt i gang, men bare rolig, vi har et soundtrack, der får dig til at glemme den grå vinds evindelige blæsen. 

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Gejst – Alting Dør med Tiden

Den danske kvartet Gejst debuterede i 2021 med singlen ”De Forbudte Trin”, og nu er de klar med en ny ørehængende single, “Alting Dør med Tiden”.

Singlen handler om en ung gut, der indser, at han er nødt til at give slip på gamle vaner og relationer og acceptere, at alting dør med tiden.

Sangens energi har rod i den følelse, man står tilbage med, når man endelig har fundet ro i, at alting har en ende. Man ser pludselig tilbage med glæde og frem ad med spænding.

Gejsts tekster er karakteriseret ved et ærligt og genkendeligt sprog, hvor temaer som venskab og kærlighed – både den lykkelige og ulykkelige – går igen.

Det er følelsen af uovervindelighed, der gennemsyrer rummet, når Gejst står på scenen eller brager ud af anlægget.

Bandet har blandt andet arbejdet sammen med den aktuelle producer Valentin Buchwald Pedersen (Blæst, Dusin, Kids In Fashion) og Jesper Nohrstedt (Dusin). 

Se musikvideoen, som starter i ægte sig det med blomster-stil med stærke associationer til det legendarisk øjeblik i Hjerteflimmer på DR, hvor en fyr bliver afvist ved døren af en pige, han er vild med, mens en ny gut pludselig træder frem i døråbningen bag pigen.

(Musikvideo tilføjes snarest.)

Iiris – Iiris

Nu er det tid til en vaskeægte kærlighedssang. Og duoen Iiris, bestående af Thilde Dam og Andreas Skadhede, leverer!

Singlen, der bærer samme navn som duoen, er et tilbageblik på en nyforelskelse – intens og farverig.

“Iiris” er et nostalgisk blik mod fortiden omhyllet af varme uldtæpper af vokalsynths og nænsomme beats.

Alt smelter sammen i et stort og ørehængende omkvæd, hvor selv de mest tåkrummende kærlighedsfølelser er tilladt.

Er du til lyden af effektmanipuleret guitar og soundscaping, blandet med stærke tekster og legende vokaleffekter, som henvender sig til et ungt følsomt publikum, der savner rå og ærlig snak om de allermest menneskelige følelser og situationer, skal du skrue ekstra højt op for Iiris!

Ruby Sky – Shallow Waters

Nordic alt-r&b? Sådan beskriver Ruby Sky deres egen lyd.

Og det er en lyd der har fanget an – både herhjemme og i England, hvor gruppen har spillet udsolgte koncerter.

Nu gør Ruby Sky klar til at udgive deres kommende debut-EP CHOKEHOLD, før de atter drager på turné, og herfra stammer den fornemme single “Shallow Waters”.

“‘Shallow Waters’ handler om hvordan man nogengange kan blive fortabt i at følge flokken, og gøre som alle andre  – og hvordan man i processen kan glemme alt om hvem man selv er som menneske,” siger gruppen.

CHOKEHOLD er ude fredag den 18. november.

Me & Munich – Wash It Away

Tidligere i år udgav de aarhusianske grunge-rockere Me & Munich deres andet album, Postponing the Past, som er et studie i habil, klassisk sangskrivning.

På den seneste single fra bandet, “Wash it away” skruer Me & Munich ned for tempoet, og viser sig fra deres melankolske og melodiske side.

Singlen tager lytteren i hånden og inviterer til en slow boogie dans, hvor der i begyndelsen af sangen bygges op med hviskende vokal og dæmpet guitar, indtil det i omkvædet erstattes af et forløsende og længselsfuldt kor, der omfavner alt det usagte og upolerede der har været undertrykt.

Sangteksten beskriver, hvordan et menneske som en del af en overlevelsesstrategi, bliver ved med at forskønne æstetikken og facaden, selvom der under overfladen ulmer en ophobet fortid, der forsøger at “banke på”.

Dette tema afspejler sig også i videoen – samt coveret af albummet Postponing the Past, der viser en dørbanker der længes efter at få åbnet døren op til fortiden. 

Læn sig tilbage i fredagsavisen og få dit rock-fix med Me & Munich!

Farveblind – Crooks

All Clubs Are Bastards lyder det fra Farveblind, der i dag udgiver EP’en af samme navn.

Og måske de har en pointe i deres filosofiske synspunkt, men én ting tvivler vi i hvert fald ikke på:

Klubberne koger sgu nok over med Farveblind på anlægget!

Fra All Clubs Are Bastards kommer singlen “Crooks” i følgeskab med en blændende video.

Den visuelle setting kombinerer en 80’er-musikvideo med en 70’er-gyserfilm, og musikken er pumpende, elektronisk post-punk med referencer til et hit’n’run-røveri.  

 “Vi blev inspireret af artister som Boys Noize og Gesaffelstein og ville se, hvor tungt vi kunne lave et track uden at fjerne muligheden for at danse til det. Vi forestillede os et ‘hit-and-run’-røveri og en hamrende hurtig flugtbil, og så skabte vi ‘Crooks’,” siger bandet.

Efter udgivelsen af deres EP tager Farveblind på DK-turné med koncerter i København (4/11), Aarhus (11/11) og Aalborg (12/11).

Hør alle ugens bedste singler på Spotify her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #49

HQ listen #49

Vi nærmer os med hastige skridt den glade juletid, og i denne uge får vi da også et par nye julesingler fra uventet kant på playlisten. Bare rolig dog, vi har også plads til eksperimenter, pop og arrigskab. Læs mere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske...

HQ listen #48

HQ listen #48

I denne uge kommer vi vidt omkring i genrene. Vi har alt fra rock, country-rock, rendyrket pop til harmdirrende metal. Velbekomme!  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...

HQ listen #47


HQ listen #47


Vi har masser af fede danske kunstnere på programmet i denne uge, men før vi går helt i gang, vil vi gerne gøre opråb på en mærkesag, der berører selve HQ music. Sparekniven har nemlig  som det første ramt det aarhusianske kulturliv. Kulturforvaltningen i Aarhus...

HQ listen #46

HQ listen #46

Problemerne i samfundet og verden som så stopper jo ikke bare fordi, at vi netop har overstået folketingsvalget. Det er vægtige emner, der ligger de unge musikere på sinde i denne uge, men bare rolig, vi har også plads til lidt kærkommen eskapisme. Velkommen til ugens...

HQ listen #45

HQ listen #45

Fra kompromisløs rock til pop, ugens bedste singler giver dig det bedste fra den danske up&coming undergrund lige her.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...