Turquoise Sun // Pressefoto
5–6 minutter at læse

HQ listen #42

Efteråret er skudt i gang, men bare rolig, vi har et soundtrack, der får dig til at glemme den grå vinds evindelige blæsen. 

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Turquoise Sun – Cheese Lips

Turquoise Sun er klar med første single fra deres kommende andet album. På “Cheese Lips” varsler de aarhusianske psych-rockere en noget mere inderlig side. 

Og “Cheese Lips” føles da også som at svæve bort på en sky af skumfidus. Den rammer en nostalgisk retro-ånd uden deraf at virke bedaget. 

“‘Cheese Lips’ er den korteste sang, vi har skrevet til dato, hvilket var et bevidst benspænd. Oven i det er produktionen, teksten og instrumentaliseringen gennemsyret af en slags rå ærlighed, som vi heller ikke har afprøvet på samme møde før,” siger forsanger Frederik Linde.

“At sangen endte med at hedde ‘Cheese Lips’ handlede mest om at have lidt selvironi. Når vi er sammen til daglig, tager vi ikke os selv ret højtideligt, og den side ville vi også gerne vise.

Singlen kommer i følgeskab med en syret video, som er filmet på det nostalgiske 70’er hotel Retroworld ud for Randers. Og hvis du er allergisk for ostepops, må vi advare imod umiddelbart at trykke play. 

“Osterejer deler vandene. En notorisk snack som du enten elsker eller hader. Jeg har instrueret, klippet og produceret alle Turquoise Sun’s musikvideoer og vil altid gerne skabe noget særligt – den her gang skulle det være skævt, sjovt og selvfølgelig originalt,” fortæller Line.

“Et band i en regn af ostepops virkede som den helt perfekte ide. Den havde det hele.” 

Celestial Son – Interstellar Intercourse

Vi får den sidste single fra københavnske Celestial Son, før deres nye album, det sci-fi inspirerede “Planetaria” rammer gaden. På “Interstellar Intercourse” får de igen denne gang besøg af den legendariske prog-trommeslager Gavin Harrison.

“Vores mission med dette nummer var at blande synthwave og progressiv rock, og sammen med Gavin’s fantastiske trommespil, føler vi, at vi har opnået præcis det. Det har krævet mange timers dedikeret arbejde at skrive sangen, indspille og mine den og ikke mindst lave musikvideoen,” siger forsanger Rasmus Sjøgren.

“Men det har været båret af kærlighed igennem hele processen, og vi kunne ikke være mere tilfredse med, hvad vi har skabt.”

ALOO – Paint You In Red

Producer, sangskriver og musiker Sofie Soe, som går under navnet ALOO, er ude med singlen “Paint You In Red”, første sikre skud fra en kommende EP.

“Paint You In Red” er en cinematisk pop-epic sat I et lækkert lydbillede af grandios strygerorkester sammenflettet med mørke synthesizere og 808-trommemaskiner. Det er som en lidt mere lys og pop-tilgængelig udgave af de stemningsfulde synth-drevne numre fra soundtracket til filmen Drive

Hvis du kan lide eksperimenterende, elektronisk pop med dramatisk dynamik og uventede,men organiske twists i uendelige retninger, er ALOO et værdigt bud på, hvor din weekendsfest skal begynde. 

ALOO er den ene halvdel af det danske feministiske synthesizer-kollektiv og label SØNTH, der arbejder for en bedre mangfoldighed i musikbranchen gennem udgivelser, events og workshops.

Terese – Vil du med i biografen

Nu sommeren er forbi, er det tid til en rigtig efterårsballade. Og den giver Terese os i form af den fængende “Vil du med i biografen”. 

Singlen handler om længslen efter livets små og store Hollywoodøjeblikke og om at dele disse med en, man holder af. Og så er det ikke mindst en hyldest til det magiske sekund, hvor lyset slukker, popkornene knaser og strygerne begynder

“Jeg elsker film. At forsvinde ind i et velkendt univers, hvor man kan forstå og føle med karaktererne. At blive udfordret eller ligefrem provokeret af et særligt filmsprog eller en overraskende handling,” siger Terese og fortsætter:

“Som ung brugte jeg utallige timer på IMDB og Den Danske Filmdatabase på at læse om film og nørde nichen, men jeg har virkelig også en stor kærlighed til det mere mainstream Hollywood – den velkendte berettermodel, dramaet, de romantiske komedier og de store eventyr.

Jeg havde lyst til at lave en sang, der rummede noget af den nostalgi og magi. Lidt Hollywoodstjernestøv, som måske kan minde os om at turde stå ved vores store drømme – også selv om de virker urealistiske sådan en regnfuld oktoberdag.”

Sangen er en musikalsk fortsættelse af TERESEs 80’er-inspirerede univers – med et ekstra nostalgisk touch af drømmende synths, rumklang og svævende korstykker. Der er ingen lange forklaringer eller kryptiske beskeder. Det er enkel poesi og en melodi, der bliver hængende, længe efter rulleteksterne er færdige.

De Må Være Belgiere – Antagonist

Postpunkens danske gudfædre er tilbage med modstand af stereotyper, fanatIsme, meningsløs ødelæggelse og sorte huller. “Antagonist” er første single og titelnummeret fra De Må Være Belgieres kommende album. En kort, kompakt og hurtig sang.

Jesper Hedes karakteristiske vokal drives frem af en energisk bas og et effektivt trommespil, der sammen danner et sikkert fundament for melodiske og disonante guitarriffs i indbyrdes forskydninger. Et skarpt komponeret og instrumenteret nummer, der forener melodi, støj og basal energi.

Sangen handler om magt og afmagt og om at være modstander af stereotyper, fanatisme, meningsløs ødelæggelse og sorte huller – alt sammen rodfæstet i en personlig oplevelse af mødet med en livstruende sygdom og kampen for at komme tilbage til livet.

Lad den riv-brusende guitarlarm favne dig!

Hør alle ugens bedste singler i Spotify her:  

Redaktionen anbefaler
HQ listen #49

HQ listen #49

Vi nærmer os med hastige skridt den glade juletid, og i denne uge får vi da også et par nye julesingler fra uventet kant på playlisten. Bare rolig dog, vi har også plads til eksperimenter, pop og arrigskab. Læs mere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske...

HQ listen #48

HQ listen #48

I denne uge kommer vi vidt omkring i genrene. Vi har alt fra rock, country-rock, rendyrket pop til harmdirrende metal. Velbekomme!  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...

HQ listen #47


HQ listen #47


Vi har masser af fede danske kunstnere på programmet i denne uge, men før vi går helt i gang, vil vi gerne gøre opråb på en mærkesag, der berører selve HQ music. Sparekniven har nemlig  som det første ramt det aarhusianske kulturliv. Kulturforvaltningen i Aarhus...

HQ listen #46

HQ listen #46

Problemerne i samfundet og verden som så stopper jo ikke bare fordi, at vi netop har overstået folketingsvalget. Det er vægtige emner, der ligger de unge musikere på sinde i denne uge, men bare rolig, vi har også plads til lidt kærkommen eskapisme. Velkommen til ugens...

HQ listen #45

HQ listen #45

Fra kompromisløs rock til pop, ugens bedste singler giver dig det bedste fra den danske up&coming undergrund lige her.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...