Me & Munich // Pressefoto
8 minutter at læse

HQ listen #29

Den danske rock lever i bedste velgående – både i hænderne på Me & Munich og Catch The Breeze. Vi byder også velkommen til I.JOSHA, som måske har en fortid i rocken, men nu omfavner nye musikalske horisonter. Derudover kan du se frem til at høre nyt fra Anne Lærke og Peter Wangel. Læs mere om ugens bedste singler her. 

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Me & Munich – Unspoken

90’ernes alternative rocklyd kommer snerrende til live i hænderne på Me & Munich. I 2020 udgav kvartetten debutalbummet Gaslighting til flotte anmeldelser. I år fulgte de op med EP-udgivelsen, Knives of the Sun, og minsandten om ikke vi er så heldige, at deres andet album, Postponing the Past, udkommer allerede fredag den 1. juni. 

Herfra kommer den forrygende førstesingle “Unspoken”, som er lyden af et band, der har fundet sig til rette i deres lyd. 

Den ørehængende single rammer det tidligere årtis alternative rocklyd uden at virke nostalgisk og bagudskuende. Og det er endda tilpas poppet til, at selv nye lyttere må overgive sig til omkvædet.

I lydbilledet finder vi både twangy surf-guitar og sprød Marshall-larm komplimenterende side om side og sat sammen med den energiske udførsel rammer Me & Munich den rene rock-nerve. 

“*Unspoken’ handler om alt det usagte imellem os mennesker. En generel udfordring i relationer, hvor man ikke får sagt fra eller sagt sin mening, så det i stedet ligger som en tung dyne i luften, der kan ende med at gøre os fremmedgjorte overfor os selv og vores nærmeste relationer,” siger bandet.

Singlen kommer ifølgeskab med en musikvideo, der er skudt på Skåde Bodega i Aarhus. Her bliver sangens tematik om fremmedgørelse fra hinanden opridset i form af et ældre ægtepar, der for længst har tabt hinanden af syne. 

På det kommende Postponing the Past er der skruet op for ambitionerne og gåpåmodet. Vi kan se frem til et mere gennemarbejdet, helstøbt og alsidigt stykke arbejde, der favner bredere og som tager lytteren i hånden i et lydunivers af energi, melodi og melankoli. 

Mangler du rock til den kommende sommer, skal du tjekke Me & Munich ud – og du kan passende begynde med “Unspoken”!

I.JOSHA – Messed Up

Bag kunstnernavnet I.JOSHA gemmer sig musikeren Jonas Sharpe. Hvis navnet lyder bekendt, er det måske fordi, du genkender ham som frontmand for det hedengangne rockband The White Dominos. 

Nu er han klar til at omfavne musikken på ny, og denne gang gør han det under aliasset I.JOSHA, hvor han med sin første single “Messed Up” manifesterer en total løsrivelse fra sine rødder i rockmusikken og i stedet inviterer lytteren til en helt ny side af hans kreativitet. 

Sharpe bruger de fleste af sine vågne timer i lydstudiet, hvor han enten agerer som producer for andre eller arbejder målrettet på sine egne sange. Her eksperimenterer han med sine produktioner og sin stemme, mens han dyrker sin passion for popmusikkens gode melodier, relaterbare historier, og catchy hooks. 

Og denne kreative søgen kulminerer på “Messed Up”, hvor vi ser musikeren i et andet og nyt lys. Her beviser han, at det ikke kun er bag rockmusikkens grænsesøgende attitude, at han kan stå i front. Han evner også at skabe en sand ørehænger i den anden grøft på poppens side. 

“Messed Up” har et moderne pop-udtryk, hvor vokalen står skarpt i lydbilledet. Den er drevet frem af en akustisk guitar og et effektivt beat – ikke ulig de største bangers fra Justin Bieber. Omkvædet er båret af flotte korharmonier og er af den slags, som man har svært ved ikke at synge med på.

“Messed Up” handler om en situation, som mange af os nok godt kan nikke genkendende til. Den handler nemlig om ikke-gengældt forelskelse.

“Jeg tror, at mange mennesker før eller siden, i løbet af livet, vil stå i en sådan situation, og jeg kan da skrive under på, at jeg selv har været der. I teksten følger man tankerne hos en smaskforelsket fyr, hvor man oplever hans forelskelse i en sød og smuk pige, hvis hjerte han desværre godt ved, at han ingen chancer har for at vinde,” siger Sharpe. 

Det er en stærk debut-single, som I.JOSHA præsenterer os for med “Messed Up”, og den har utvivlsomt radiohit-potentiale. Den burde have sin plads i æteren som soundtrack til sommerens varme fester.

Catch the Breeze – Rise

Catch The Breeze skruer op for tempoet på deres anden single, “Rise”, fra deres kommende album.

Hvor den forgående “Echoes From the Underground” så den erfarne trio i et mere indadvendt og majestætisk lune, er der fuld fart ud over stepperne på “Rise”. Den er som et medrivende opråb. 

”Rise” er et fornemt eksempel på bandets evne til at levere tight og effektiv indierock og den bærer de tydelige kendetegn på en Catch The Breeze sang: musikalsk synergi, et smukt c-stykke og et medrivende melodisk omkvæd. Som veteraner på den danske undergrundsscene for alternativ rock, demonstrerer bandet her at de ved, hvad de gør. 

Bandet har planlagt adskillige koncerter op til albumudgivelsen fredag den 26. august, og du kan blandt andet få “Rise” at høre, når Catch The Breeze gæster Råhuset i København lørdag den 14. maj. Klik her for begivenhed.

Anne Lærke – Sammen Med Dig

Anne Lærke debuterede på den danske musikscene med albummet Nede Fra Gaden i 2015, og i efteråret 2022 får vi en ny EP fra musikeren. Vi har allerede fået den første smagsprøve i form af singlen “Det’ Så Let’”, og nu følger Anne Lærke op med endnu et stykke frisk indiepop. 

Den smukke “Sammen Med Dig” er en ærlig og relaterbar kærlighedsbasker dedikeret til Lærkes datters far. Og den blev endda skrevet på en vandretur med barnevogn på Amager Fælled og hastigt sunget ned i en iPhone for ikke at overgå til forglemmelsen.

Det er en opløftende og hjertevarm ørehænger med stærke vokaler, sløve tamburiner, blød John Mayer-guitar og et stort kor, der giver lytterne lyst til også at bryde ud i sang og hylde deres helt egne yndlingspersoner. 

”Jeg blev fuld, og vi tog hjem, med tømmermænd på vej, det var alt for tidligt, men jeg blev vild med dig,” synger Anne Lærke med sin nærværende vokal og det sædvanlige glimt i øjet på ”Sammen med dig”. Sangen er en sød og stemningsfuld sang, som trækker tråde til danske og nordiske sangskrivere som Alberte, Sebastian og Bo Kaspers Orkester. 

Anne Lærke har en lyrisk styrke i de finurlige hverdagstekster, der snildt mikser alvor og humor, og åbner sig for alle der holder ørerne åbne. Mangler du en smule skøn dansk indiepop til at give din fredag kulør, kan vi varmt anbefale, at du sætter Anne Lærke’s “Sammen Med Dig” på anlægget. 

Peter Wangel – Kastestjerner

Den danske singer-songwriter-darling Peter Wangel er tilbage igen på dansk. “Kastestjerner” er titlen på første single fra hans kommende album, der er sat til at udkomme i 2023. 

Og det er en flot, fremaddrivende single, som Wangel præsenterer os for i denne omgang. Med klaveret som bund stråler flotte guitarlinjer frem, mens den fortællingen udfolder sig.

Det er den smukke, danske natur der danner rammen. Et barn leger på stranden. Under en himmel i oprør forsøger han ihærdigt at fange sin fars skygge. I virkeligheden jagter barnet sin fars opmærksomhed, men den er svær at få fat. Pludseligt trækker skyerne sig tilbage. En uforstyrret sol går ned over stille vand. Dagen slutter. 

“‘Kastestjerner’ handler om tilknytningen mellem et barn og en forældre og om at leve med både ultimativ hengivelse og kærlighed og den lokkende lyst til at ville flygte fra forpligtelsen. Det er en sjælfuld sang om at nærme sig hinanden endeligt og bryde med en skyggefuld plads i forældreskabet,” siger Wangel. 

Peter Wangel ligger stærkt fra land, og vi glæder os allerede til at høre, hvad han byder på næste gang. 

Hør ugens bedste singler her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #41

HQ listen #41

I denne uge er vi desuden opmærksomme på kulturen og verden omkring os. Der er også god pop. Og smadret guitar. Det er ugens bedste singler lige her. Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer...

HQ listen #40

HQ listen #40

Vi er oppe på hele 40 lister af ugens bedste singler, og tro os, denne uge skuffer ikke med stærke tilføjelser fra The Victim, Esben Munk, De Nøgne Øjne, BROD og About Yesterday. Læs mere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen...

HQ listen #39

HQ listen #39

Rock, håndspillet, klubbet, melankolsk eller rave? Det er fredag, og vi har ugens bedste singler lige her. Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. HQ...

HQ listen #38

HQ listen #38

I denne uge bliver vi blæst bagover af navne som blandt andet PRISMA, I Sky og Red Lama. Du får til hjertebanken og dansesko her på ugens bedste singler.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og...

HQ listen #37

HQ listen #37

Vi håber, at I nyder sommeren derude. Det er endnu en gang fredag, og det er endnu en gang tid til at dykke ned i nogle fede nye singler af danske kunstnere. Hør dem her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste...