Krogen // Pressefoto
8–9 minutter at læse

HQ listen #31

Med dette års SPOT Festival i bakspejlet ser vi atter frem og tager hul på en lidt større række singler i denne uge. Vi kommer vidt omkring, så der er garanteret noget nyt for enhver smag. Læs med her!

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Krogen – Cruiseren

Knap din flaske op og sæt cowboyhatten på skrå! Vi begynder med en omgang ren outlaw-country, der tager sit udgangspunkt i den stilfærdige danske provins. 

Krogen byder os nemlig på en “snuller-tur”, som han husker dem, på sin seneste single, “Cruiseren”. 

For sangskriveren Lasse Krog afspejler den nye single en typisk aften, da han boede i den lille by Gelsted på Vestfyn.

“Der var sgu’ ik’ meget at lave som teenager, hvis du ik’ havde en spand at køre i. En sikker succesfuld aktivitet var’n snullertur. Så lige en gut eller to med i bilen, åbne en seks’er, og så ned at finde cruiseren,“ siger han.

For Krogen og de gamle kamerater var det en hyggelig lille lovløs aktivitet, der momentant frigjorde den pulserende ungdomsenergi. Og det er bestemt også den følelse, som “Cruiseren” efterlader lytteren med.

Har du ikke en bil, får du lyst til at købe eller stjæle en, og tage en tur ud af de små kringlede landeveje. Hvor du skal hen er ligegyldigt, for rejsen er sin egen destination. 

Bag musikvideoen står filmholdet Madagascart Prod, og for dem skulle den visuelle stil afspejle den rockede retro vibe, som sangen udtrykker: “Vi gav os selv det benspænd, at videoen skulle foregå i bilen så meget som muligt. Dette skabte naturligt nogle begrænsninger og åbnede op for kreative løsninger. Vi har forsøgt at skabe et univers, der så vidt muligt matcher den stemning, som vi forbinder med sangen (…) Videoen handler om den enlige cowboy, som gennemgår nogle forskellige følelser imens han ‘cruiser gennem livet’. Han er ude for at slippe væk fra frustationer, vrede, paranoia og jagter følelsen af frihed” 

Vi er klar til at åbne en seks’er og følge Krogen med ud at cruise.

Bastian da Cruz – Move On 

Den kun 20-årige Bastian da Cruz er aktuel med sin nye single, “Move On”. Det er en groovy sommersang, der fortæller om venskabets op- og nedture.

Med da Cruz’ store stemme i front og et organisk lydlandskab bag den, løfter “Move On” sig som en sand sing-along-hymne til venskabet og den kommende sommer.

Bastian da Cruz har fuld fart over feltet og indtager det danske land denne sommer med adskillige solo-shows. Vi kan kun anbefale at holde øje med dette nye håb og sætte kryds i kalenderen, når han er på dine breddegrader. 

JEONA – Kiss N Crash

Her har vi et følelsesmæssigt popnummer om at værdsætte minderne fra et tidligere forhold og undlade at definere forholdet på baggrund af dets brud. Det kommer fra JEONA, som imponerede med sin tidligere single “Paloma”. 

På “Kiss N Crash” opfordrer sangeren os til at gribe det satans liv, elske og grine, og tage modgangen med oprejst pande uden bondeanger. Sat til et sommerligt upbeat, er det et enkelt og øjeblikkeligt ørehængende nummer. 

“Lad ikke et tidligere forholds afslutning definere hele rejsen sammen, men tænk i stedet tilbage på alle de gode minder hen af vejen. Find trøst iomstændighederne og lad smilet på dine læber, når du tænker tilbage på en specifik situation, tegne billedet af jeres tid sammen,” siger JEONA om singlen. 

“Kiss N Crash” er sidste single forud for JEONA’s kommende EP, også døbt Kiss n Crash. Den udkommer til juni, og så er sommeren da vist for alvor i gang! 

The Lost Weekend – A Whisper in Time (A Dreamsong)

“A Whisper In Time (A Dream Song)” er tredje singleudspil fra den støjende københavnske rockgruppe The Lost Weekend. Singlen blev undfanget i en drøm af guitarist Jakob Birch og kommer til hæst til live i forsanger Jefrrey Hessellund.

Singlen er en alt.rock “popballade” med et ekko fra grungen, som drager tankerne over på den indtagende og hypnotiserende lyd af for eksempel The War On Drugs. 

Og det er måske ikke så underligt, at The Lost Weekend excellerer i denne lyd. Kvartettens omfangsrige CV tæller nemlig tilsammen Lovespeed, Death Valley Sleepers, Dør nr. 13, Emma Acs, Den Syvende Søn og Telescopes (UK).

Hvis du er til 90’ernes grunge og shoegaze, men med et mere nutidigt blik på sagerne, er det måske på tide, at du skruer op for anlægget og mister dig en weekend eller to.

The Sleeplings – Light Leaks

Den aarhusianske rocktrio The Sleeplings er ude med en uptempo space-pop single, “Light Leaks”. Og det er deres hidtil hurtigste og mest dansevenlige single. 

Singlen handler om at finde ro i nuet og mening i alt det flygtige og forgængelige. Musikken har en storladen klang af melankoli og en undertone af spacy filmmusik, og det smager næsten af Kashmir omkring årtusindskiftet. Det er ikke en dårlig ting!

Musikvideoen har bandet selv filmet, og de får virkelig det bedste ud af det roterende kamera, som er med til at understøtte sangens tema.

Til september udkommer en splinterny EP, og med det niveau som “Light Leaks” sætter, kan vi kun sige, at vi glæder os til at dyrke de små sprækker af lys i den karakteristiske The Sleeplings-mørke vibe.

Ring Them Bells – Evil Twin

Vi hørte sidst til københavnske Ring Them Bells på den afdæmpede og skrøbelige “Capitol Hill”. Nu blotter bandet endnu engang det bidske tandsæt.

Det sker på den beskidte “Evil Twin”, der tager sin inspiration fra to af litteraturens sværvægtere; Fjodor Dostojevskij og Nikolai Gogol. Med Johannes Niddam i front som manisk storyteller bliver vi konfronteret med en fortælling om at blive forfulgt af sin egen mystiske “evil twin”. 

Ring Them Bells’ seneste to singler har opnået høj rotation på DR P6 Beat samt på spillelister og radiostationer i Tyskland, UK og Australien. “Evil Twin” er tredje single fra Ring Them Bells kommende album, der udkommer både i Danmark og internationalt med fokus på Tyskland, Østrig, Schweiz og Benelux-landene.

Timechild – Son and Daughter 

“Ja, rocken bevæger sig sgu stadig, den tramper hidsigt derudad. Sådan,” skrev vi sidste år om Timechild’s debutalbum, And Yet It Moves, som hev glimrende anmeldelser til sig både herhjemme og udenlands.

Læs mere her!

Men hvis du skulle være i farezonen for at glemme Timechild’s storladne heavy-rock, er den københavnske kvartet stærkt tilbage med en helt speciel single, som nok skal ruske dem tilbage på din lystavle.

Gutterne har gravet godt i inspirationskisten, tilbage til det herrens år 1973, og serverer os for deres fortolkning af “Son and Daughter” fra Queen’s debutalbum. Og fandeme om det ikke holder hele vejen igennem!

Hvor man måske tidligere ville have nævnt andre af 70’ernes monumentale heavyrock-bands, når talen faldt på Timechild, demonstrerer “Son and Daughter” hvor stort et slægtskab de københavnske rødder egentlig har med Freddie Mercury & co. i deres pomp og pragt.

Fede riffs, tungt groove, vokalharmonier, og masser af guitarlir. Det kræver sit mandsmod at tackle Queen, men Timechild er opgaven mere end voksen. 

SABOTØR – RO PÅ, DANMARK

SABOTØR fik sat smæk på dette års SPOT Festival, da de rykkede HeadQuarters rundt fredag den 7. maj. På deres seneste single opfordrer de alle til at tage en chil pill.

En repræsentant fra bandet kommer med følgende information:

“Vær hilset jordboer. Mit navn er Galarius Maximus fra planeten Zygotron 13. Vi er S A B O T Ø R. Vi er rejst gennem tid og rum for at lære danskerne at danse og ryge tjald. I behøver ikke takke os eller rejse statuer af os. At se jer danse og ryge er tak nok. Velbekomme!”

Til juni udsender det trehovedede fuzz rock-monster SABOTØR sit debutalbum, SKYGGEKÆMPER. Det udkommer på LP/digital fredag den 10. juni 2022 via HQ REC/Pudsige Herrer Musik Aps.

Still The Man – IMMORTAL

Det er surt at blive gammel. Altså, det har sandsynligvis aldrig været en fornøjelse at mærke kroppen blive slap og rynket og åndedrættet mere hult, men i nutidens verden, hvor alder ikke længere er lig med visdom, men snarere en grund til at blive sparket ud af ungdomsdyrkelsens rotteræs og sat til storskrald, er det virkelig surt.

Det er grundtemaet i den seneste single fra aarhusianske Still The Man, hvor forsanger Ole Løhde i vanlig karismatisk stil langer ud mod tidens grumme tand til et soundtrack af skærende motorsavs-guitarer. Det er dog langt mere melodiøst, end man skulle tro, og det eksplosive omkvæd gør “IMMORTAL” til et ønske, man kan synge med på, og hvem ved? Måske blive udødelig. 

Hør alle ugens singler på Spotify her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #41

HQ listen #41

I denne uge er vi desuden opmærksomme på kulturen og verden omkring os. Der er også god pop. Og smadret guitar. Det er ugens bedste singler lige her. Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer...

HQ listen #40

HQ listen #40

Vi er oppe på hele 40 lister af ugens bedste singler, og tro os, denne uge skuffer ikke med stærke tilføjelser fra The Victim, Esben Munk, De Nøgne Øjne, BROD og About Yesterday. Læs mere her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen...

HQ listen #39

HQ listen #39

Rock, håndspillet, klubbet, melankolsk eller rave? Det er fredag, og vi har ugens bedste singler lige her. Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. HQ...

HQ listen #38

HQ listen #38

I denne uge bliver vi blæst bagover af navne som blandt andet PRISMA, I Sky og Red Lama. Du får til hjertebanken og dansesko her på ugens bedste singler.  Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og...

HQ listen #37

HQ listen #37

Vi håber, at I nyder sommeren derude. Det er endnu en gang fredag, og det er endnu en gang tid til at dykke ned i nogle fede nye singler af danske kunstnere. Hør dem her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste...