Felix E // Pressefoto
11–12 minutter at læse

HQ listen #33

Vi er på den anden side af NorthSide og melder os ind i kampen med ti friske singler fra danske up&coming-kunstnere. Tjek dem ud her!

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Felix E – Touch Me

Det er ikke kun bag trommesættet, at Felix Ewert vækker opmærksomhed. Med sit markante trommespil og flamboyante look har han nemlig givet kunstnere som Alex Vargas, Coco O, Drew Sycamore, Tabloid, Nik & Jay, Emil Kruse, Mads Langer, Andreas Odbjerg, Julias Moon og Dúné kamp til stregen om spotlightet igennem sin vidtløftige karriere. 

Nu tager han dog konsekvensen af scenelampernes skær og træder bag mikrofonen for første gang. Det sker på hans debut-single “Touch Me” under artistnavnet Felix E.

Og det er ikke blot en strøtanke fra den ambitiøse musikers side. Han har nemlig skrevet og produceret musik i en årrække, hvor han har bearbejdet sit sjæleliv og et årti på vejen. 

Udtrykket er intens og personlig elektropop, inspireret af ikonografiske navne som St. Vincent, New Order og Nine Inch Nails. Og med disse kunstneres ofte karakteristiske bid maler Felix E. da også i præcise og subversive penselstrøg. 

Med sit stramt dunkende elektro-beat, bastante synth-figurer og Felix E.’s insisterende stemme hiver “Touch Me” os ud på det mørkt glødende dansegulv i en berlinsk 80’er klub—fantasi, hvor Wenders engle spreder deres melankolske vinger over byens tagtoppe, når man hovedsnurrende bevæger sig igennem morgengryet til morgenfest.  

Singlen stiller ufortrødent skarpt på det faktum, at sex mellem mand og kvinde skal være en ligeværdig oplevelse.

“‘Touch Me’ er en hyldest til sex og kærlighed. Sangen handler om kvinden, der tager styringen i stedet for den anden vej rundt. Om, hvordan sex er ligeværdighed. Det er at give så vel som at få og altid gøre sit absolut bedste for den man elsker,” siger Felix E. 

Og der er tiltro til musikerens evner fra pladeselskabets side. Det er nemlig det nye indie label Fickle Binge Records stiftet af Mattias Kolstrup og Drew Sycamore. I bedste glamstil blev pladekontrakten underskrevet i både Felix og Mattias’ blod.

“Felix spurgte, om jeg ville udgive hans artistprojekt. Nu er det vores ansvar at behandle hans projekt med respekt og åbenhed. Helt grundlæggende håber jeg bare, at I bliver lige så forelskede i hans artistprojekt, som Drew og jeg er i dét
og i ham som menneske og musiker,” fortæller Kolstrup.

Lad dig blot forføre og blive lokket ud på dansegulvet, når denne trommeslager bevæger sig i front for lydtrykket. Det er en fest!

Niklas Runge – Daytime Star

Der er højt til loftet på Niklas Runges nye single, “Daytime Star”. Den første smagsprøve på sangerens kommende album efter hans anmelderroste debutalbum I Know I’m Not Magnificent (2020)har da også en presserende tematik om stress og angst. 

Båret af et storladent kor synger Runge sjælen fri med en luftig vokal, der til dels minder om Thom Yorke’s høje register, og “Daytime Star” må da også siges at have lidt af den velkendte Radiohead-melankoli over sig. 

Singlen er en bøn til at aftabuisere dialogen om psykiske lidelser og et forsøg på at normalisere det at sige fra på grund af psykisk mistrivsel. 

”’Daytime Star’ er for mig en utrolig vigtig sang, da den illustrerer vigtigheden i at have noget at kæmpe for. I sangen er drømmen afbilledet som en gudesmuk kvinde, som hovedpersonen kan se i det fjerne, men ikke interagere med. Hendes tilstedeværelse lyser så kraftig som en sol, og selv når mørket trænger på, skinner hendes lys stadig kraftigt nok til at guide hovedpersonen gennem natten,” fortæller Runge. 

Runge er en kunstner i bevægelse, og det illustrerer den flotte musikvideo til singlen også. Hold øje med ham! 

Emil Otto – If It’s You

Emil Otto er sin alder til trods inkarnationen af den rejsende musiker, der bor i sin kuffert og spiller langt og fjernt. Den unge jazz-musiker har ambitionerne på plads, da han drømmer om, at folk skifter deres Michael Bublé-albums ud med et af hans egne.

Og det får publikum snart mulighed for!

“If It’s You” er nemlig første skud fra Ottos debutalbum, og det går fornemt i canadiske top-musikers dybe fodspor. De jazzede toner er fløjlsbløde mod trommehinden, og lyden er autentisk og tro mod verdens største, forkromede croonere.

Emil Otto har en let og naturlig artikulation, der gør denne åbningssingle til en særdeles velsmagende prøve på, hvad vi har i vente.

Magnus Tempels – If You Were Sorry

Brusende op fra under en kælder, under en kirke på Vesterbro, har Magnus Tempels lavet en produktion, som giver dig den kolde skulder. 

Magnus Tempels går i en ny retning på singlen “If You Were Sorry”, som trækker på tydelige referencer som Caroline Polachek, Oklou og Yangze med warpet harpesynth, kantede trommer og nogle cute in-your-face vokalmelodier. 

Nummeret stopper brat op flere gange, hvor Magnus Tempels’ lettere fornærmede vokal kommer helt ind til benet på sangens selvransagende tema. 

“Sangen handler om at være sur på én du holder af uden at få gjort noget ved det. Det er endt med at blive en reminder til mig selv om at huske tilgive andre – især når jeg føler, at de ikke har fortjent det. Det tror jeg, at vi alle burde blive bedre til for vores egen skyld,” siger Magnus Tempels. 

Magnus Tempels spiller blandt andet på Surround Festival i Roskilde i august, men du kan også fange ham med band i København fredag den 21. oktober i VEGA, Ideal Bar, hvor mange af sangene fra debutalbummet kommer til at få deres live-debut. 

Tredjeperson – Uden Ord

Spraglet og emotionelt. Skulle man komme til orde, ville de beskrive Tredjeperson’s anden single “Uden Ord”. Selv beskriver kvartetten sig som “fandenivoldsk gruppeterapi”.

Tredjeperson leverer en intens og sårbar pop-rock hybrid, der bygger på poppens velkendte greb, men tilfører den en sanselig modernitet. Det er som at blive kuldkastet ind i ungdommens orkanstorm af følelsesvirvar. 

Singlen ‘Uden Ord’ er et tilbageblik på en fortid og et menneske, som nu kun eksisterer i billeder på din mobil. Sangen sitrer af nostalgi, og i en pixeleret tåge af Instagram og gamle minder bliver man som lytter hevet ind og ud mellem drøm og virkelighed.

Den magnetiske tiltrækningskraft der fører dig og dine tanker tilbage til et menneske, en krop, en idé, er overvældende. Savnet og lysten til at mærke personen igen tager til, men bevidstheden om at det er forbi, og det er sådan det skal være, består.

“Linjen ‘Vi er smukkest uden ord’ beskriver det smukke i det kropslige nærvær mellem to mennesker. Men det er også et billede på den specielle forbindelse, der er til et menneske, man tidligere har haft tæt inde på livet, men som ikke er det mere. En fælles fortælling der kan fornemmes, når man efter flere års mellem,” siger forsanger Jonas Langager.

Tredjeperson ser måske sig selv udefra, men vi vil opfordrer dig til at fange dem live henover sommeren, hvor de blandt andet spiller på Carpark Festival i København. 

Førsteelsker – Ansigter

Førsteelsker (DK/FO/IS) er et tværnordisk indie-rockband, som med legesyge effekter og teksturer nytænker det klassiske rock-line up. Det kommer til udtryk på deres debutsingle, den stemningsfulde “Ansigter”. 

Bag den simple lyrik gemmer sig det dragende mystiske som trækker lytteren ind. Lyduniverset er bombastisk og detaljerigt, og kompositionen byder på bratte overraskelser som understøtter det dramatiske udtryk. 

“Når først du har set dig selv i øjnene, er du nødt til at handle på det, du ser. Du kan ikke længere lade som om – det er det, der virker så farligt. Du kan sagtens leve komfortabelt og konfrontationsløst for en tid, men du er på evig flugt fra dig selv,” siger sanger og komponist Andrea Klausen om “Ansigter”.

Førsteelsker viser, at dansksproget indie sagtens kan være international i sit snit. Det er dybfølt og inderligt, og det er sfærisk på den måde, der får nakkehårene til at rejse sig.  

About Yesterday – Chestnut

“Chestnut” er den første officielle single fra det nye danske indie-projekt, About Yesterday. Det er enmands-projekt af sangskriver Jakob Stougaard Wang. 

Han tager sit kreative udgangspunkt i øjeblikket og er således ikke bundet af klassisk bandstruktur. I stedet lader han sig frit opsluge af alt fra synthesizers, knitrende elektroniske teksturer og forvrængede stemmer til akustiske guitarer og reallydoptagelser for at skildre en nostalgikers længsel væk herfra.

“Chestnut” er et glimrende eksempel herpå, da det er en sang om eskapisme. Om at miste sig selv i en tid hvor det virker som om, at alle omkring en bevæger sig ekstremt hurtigt, men man selv står bomstille. 

Med desorienterende synthflader og en ren lys vokal leder Stougaardwang lytteren ind i fortællingens centrum. “Chestnut” har legesyge tidstypiske elementer, men tager sig samtidig tiden til at udfolde en klassisk skabelon, hvor trommerne snart får sat pulsen op. Den sarte melodi og instrumentering smager til dels af Mew – og det er ikke en dårlig ting.

About Yesterday udgiver debutalbum i slutningen af 2022. 

PBSM – Dreams

Den københavnske alt.rock duo PBSM er aktuelle med musikvideo til singlen “Dreams” fra deres seneste EP, Faded

Duoen har tidligere markeret sig i udlandet med flotte musikvideosamarbejder. Det tæller blandt andet en longboard skate-video med den sydkoreanske Instagram starlet Jin Choi, der snor sig i gennem Seouls gader, og en dansevideo med den amerikanske ballroom danserinde Adrianne Haslet Davis som overlevede Boston maraton terrorangrebet. Sidstnævnte video fandt blandt andet vej til Clash Magazine.

Og musikvideoen til “Dreams” skuffer da heller ikke, da den rammer den håbefulde tone i singlen, hvor vridende guitar-licks fletter sig ind i outroen. I videoen følger vi den amerikanske downhill skateboarder Cole Trotta, der i solnedgangen smyger sig ned ad et californisk bjerg.

Sammen med tonerne fra PBSMs 80’er inspirerede alt. rock sang samler der sig, trods faren og de hæsblæsende skateboard-moves, en zen-agtig ro, der byder sommeren, og hvad den end måtte byde på, velkommen. 

Vi kan kun anbefale, at du lader dig opsluge af PBSMs univers og måske dykker grundigere ned i Faded

SVIN – Bøn

Det danske avantgarde rock-orkester SVIN er aktuelle med deres nye single “Bøn”. Og du kan godt folde hænderne sammen og bede med.

Tribale rytmer og et ulmende landskab af lyd, der siver op fra undergrunden, til gæstevokalist Bisses maniske vokal er, hvordan SVIN kalder til bøn. Singlen stammer fra gruppens syvende album Introducing Svin, hvor de igen udvider deres musikalske udsyn. 

Som altid rammer SVIN det saftige sted mellem improvisation og struktur og bibeholder en passende mængde elastik til at lade musikken ånde, gå i stykker og skabe rum til lytteren i de sære, vederkvægende og intersektionelle lyde,

“‘Alt er tomhed og jagen efter vind. Til bøn! Jeg kalder alle til bøn!’ Sådan lyder ordene på nummeret Bøn, hvor SVINs tranceinducerende lag af lyd iscenesætter Bisses kraftfulde vokal,” siger trioen om singlen.

Introducing SVIN udkommer fredag den 15. juli, og det trækker op til at blive en udgivelse, der manifesterer sig med en urkrafts vælde.

THE DOVES – Nobody’s Beautiful on the Inside

Vi slutter denne uge af med en solid omgang moderne rock fra den københavnske power-trio THE DOVES.

“Nobody’s Beautiful on the Inside” er en vaskeægte rockradio-banger med både blodtørst og smæk for skillingerne.

“Singlen opsummerer de seneste to år og handler om nogle af de mørke tanker, som naturligt melder sig, når verden bliver kastet ud i kaos. Hvilket også er grunden til, at sangen var ret hård at skrive,” siger sanger Josh Grant.

Foruden ham består The Doves ad Neil Fitzpatrick og Patrick Bøgelund. Tilsammen har trioen over 10 års erfaring fra livescenerne, og de trækker inspiration i deres musik fra Royal Blood, Reignwolf, Muse og Nothing But Thieves.

Det vil sige, at trioen spænder vidt – fra de bistre riffs til de storladne kompositioner og den flotte melodi. 

Hør ugens bedste singler i Spotify her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #35


HQ listen #35


Lad os krydse fingre for, at denne uge ikke har budt på de eneste “rigtige” sommerdage i år, og lad os derudover fyre op i ørerne for nogle nye danske singler. Vi har et godt udbud her, så det er bare om at finde et køligt sted og komme i gang med at lytte. Hver uge...

HQ listen #34

HQ listen #34

Vi er gået lidt i sommerdvale her på HQ music, mens alle landets musikfestivaler brager løs. Ikke desto mindre holder vi stadig ørerne åbne og bringer her en række nævneværdige singler, som er udkommet denne sommer. Hvem ved? Måske nogle af disse kunstnere står på...

HQ listen #32

HQ listen #32

Vi nærmer os den varme sommer og dens udbud af festivaler. Derfor skruer vi lidt op for blusset og byder på lidt ekstra singler i denne uge. Og bare rolig! Der er noget for enhver smag - ligefra det poppede sus over dansk lyrik til fee døø med ekstra døø på! Læs mere...

HQ listen #31

HQ listen #31

Med dette års SPOT Festival i bakspejlet ser vi atter frem og tager hul på en lidt større række singler i denne uge. Vi kommer vidt omkring, så der er garanteret noget nyt for enhver smag. Læs med her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ...

HQ listen #30

HQ listen #30

I denne uge løber SPOT Festival 2022 af stablen, og derfor lægger vi naturligvis størst vægt på singler fra en række kunstnere, som du kan opleve på dette års festival. Vi har dog en undtagelse, men den rocker så hårdt, at du nok skal tilgive os.  Hver uge...