Emil Otto / Foto: Frank Nielsen
6 minutter at læse

HQ listen #35


Lad os krydse fingre for, at denne uge ikke har budt på de eneste “rigtige” sommerdage i år, og lad os derudover fyre op i ørerne for nogle nye danske singler. Vi har et godt udbud her, så det er bare om at finde et køligt sted og komme i gang med at lytte.

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify. 

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Emil Otto – If You Could See Me Now feat. Martina DaSilva

Det er ikke hvem som helst, som den kække smørtenor Emil Otto har fået til at medvirke på sin seneste single, den smækre klassiker “If You Could See Me Now”.

I jazz-kredse er Martina DaSilva nemlig et ganske anerkendt navn efter næsten ti år i musikbranchen og har den karismatiske gravitas til at løfte denne fornemme fortolkning op til skyerne. 

“If You Could See Me Now” er indspillet i utallige udgaver, men her fornemmer vi, at det er som hvis Sarah Vaughan bliver sat op imod Chet Baker. Der opstår i hvert fald sød magi, når Otto og DaSilva veksler sanglinjer.

Og dyrk så lige den smukke basunsolo!

Emil Otto udgiver sit debutalbum, Ain’t Love a Beautiful Thing, fredag den 2. September, og den dag kommer utvivlsomt til at stå i jazzens tegn. Vi glæder os! 

Celestial Son – City of Man

Der er sket et større musikalsk skred i Celestial Son’s musikalske univers, siden deres seneste album, Saturn’s Return (2015).

De støjende guitarer viger bort på singlen “City of Man” til fordel for et mere 80’er-præget synth-billede – og ser man den tilhørende musikvideo, der vittigt med en svag alvor spiller direkte ind i tidens optagethed af kantede superhelte som for eksempel i succes-serien The Boys, er der da også en Depeche Mode-plakat hængende på væggen hjemme hos CMAN. 

Det er et besnærrende nummer, der på én gang genkalder sig dyderne hos de førnævnte briter, men bevarer den angsty nerve, der er kendetegnende for Celestial Son’s vidtløftige univers.

“I dag føler mange bymennesker sig ensomme, selvom vi er mange der bor i byen. Jeg ser en klar tendens til, at folk ønsker at bryde ud af denne ensomhed, og det er det sangen handler om,” siger frontmand Rasmus Sjøgren.

Tredje album Planetaria er på trapperne, og vi glæder os til at få oplevelsen af at dykke ned i et proggy værk, der inspirationsmæssigt spænder vidt og ikke er bange for at være ambitiøst.

Mike Tramp – For Første Gang For Altid

Netop som vi troede, at Mike Tramp havde gjort og prøvet alt, overrasker den garvede musiker os.  Til september er han nemlig aktuel med sit første dansksprogede album, For Første Gang. Og det må man da sige er sandt!

Herfra kommer single “For Første Gang For Altid” som er en fornem, nostalgisk dansk poprock-single, hvor vi tager med Tramp et smut ned af erindringernes boulevard. 

Det er værd at fremhæve, at Tramp markerer sig som en solid og habil historiefortæller på modersmålet, hvor han har et godt øje til de små, levende detaljer, der får fremstillingen af den første kærlighed tilbage i et andet århundredes Danmark til at ånde igen. 

“For Første Gang For Altid” er en kompetent poprock-sang, der viser, at musikken altså også kan have andre dyder end bling, flash og forudsigelig breakdowns. På mange måder er det en berejst musiker der vender hjem til andedammen og gør status. 

TUHAF – Mere Guld

Det dansk/tyrkiske psych rock-band TUHAF fra København lader op til deres debutalbum.

Med den karismatiske tyrkiskfødte sangerinde Berrin Bas i front er de aktuelle med singlen “Mere Guld”, der også er titlen på albummet der kommer til september.

TUHAFs tekster er stærkt funderet i kærlighedspoesien, men det er ikke nødvendigvis glædesstrålende sange om forelskelse, som bandet her gør sig mest i. Det er tværtimod bruddet, sorgerne, konflikterne og de tunge savn, som tekster undersøger med en lups opmærksomhed.

Berrin Bas fortæller, at singlen “‘Mere Guld’ er en dystopisk hyldest til at være alt og intet. At indse realiteten i at miste sig selv for at genopstå.”

Genopstandelsesmotivet vender vi sandsynligvis tilbage til på albummet, som blandt handler om bedrag blandt venner, forlist kærlighed, misbrug, mentale lidelser, psykisk sårbarhed, abort, og endda en enkelt sang om intern konflikt i bandet. 

Det hele bliver formidlet igennem et sammensurium af stilarter – anatolisk folkemusik, indie-rock, free-jazz, danske viser og US roots rock – og vi tænker, at det kan sgu da kun blive en god, hæsblæsende lytteoplevelse!

Indtil da vil vi gerne be’ om Mere Guld.

Bogfinkevej – Den Permanente

Skarpe tekster, uformel hygge og en god portion folkelighed er, hvad gutterne i Bogfinkevej efterhånden står for med deres legende rap-harmonier.

På deres seneste single “Den Permanente” har de slået sig sammen med hitmageren Thøger Dixgaard, der med et blink i øjet har døbt genren Aarhouse

I disse varme sommerdage – hvor mange af dem vi nu kan være heldige at få her i Danmark – er de fleste aarhusianere vist ikke i tvivl om, hvor Den Permanente ligger. Og den danner da også rammen for singlen.

Den fortæller historien om en varm sommeraften, der ender på den legendariske strand, hvor mange fester efterhånden har nået deres klimaks. Der er sommerflirt, fest, farver og den naive tro på øjeblikkets magi i luften.

Så tag godt imod Bogfinkevejs vanligt tilbagelænede rapflow tilsat et godt gammeldags catchy pop-hook og et house-agtigt feel på “Den Permanente”. 

Hør ugens bedste singler på Spotify her:

Redaktionen anbefaler
HQ listen #34

HQ listen #34

Vi er gået lidt i sommerdvale her på HQ music, mens alle landets musikfestivaler brager løs. Ikke desto mindre holder vi stadig ørerne åbne og bringer her en række nævneværdige singler, som er udkommet denne sommer. Hvem ved? Måske nogle af disse kunstnere står på...

HQ listen #33

HQ listen #33

Vi er på den anden side af NorthSide og melder os ind i kampen med ti friske singler fra danske up&coming-kunstnere. Tjek dem ud her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores...

HQ listen #32

HQ listen #32

Vi nærmer os den varme sommer og dens udbud af festivaler. Derfor skruer vi lidt op for blusset og byder på lidt ekstra singler i denne uge. Og bare rolig! Der er noget for enhver smag - ligefra det poppede sus over dansk lyrik til fee døø med ekstra døø på! Læs mere...

HQ listen #31

HQ listen #31

Med dette års SPOT Festival i bakspejlet ser vi atter frem og tager hul på en lidt større række singler i denne uge. Vi kommer vidt omkring, så der er garanteret noget nyt for enhver smag. Læs med her! Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ...

HQ listen #30

HQ listen #30

I denne uge løber SPOT Festival 2022 af stablen, og derfor lægger vi naturligvis størst vægt på singler fra en række kunstnere, som du kan opleve på dette års festival. Vi har dog en undtagelse, men den rocker så hårdt, at du nok skal tilgive os.  Hver uge...