3 minutter at læse

Among Phantoms ser rødt

Among Phantoms træder ud af skyggerne og giver endnu en appetitvækker på deres kommende debutalbum, Memories/Catastrophes, der udkommer torsdag den 1. oktober. Singlen “Red” lander som en knytnæve i fjæset og kommer i følgeskab med en fed musikvideo. Se den her. 

I disse klaustrofobiske virus-tider, hvor samfundet fortsat kører på under halv drift og vores minder om verden af i går allerede har fået en vammel sepia-farvet glød, er det svært ikke at sympatisere med den fiktive hovedperson i aarhusianske Among Phantoms’ seneste single, “Red”. 

Den hæsblæsende single, der ser kvintetten understrege deres solide tag på melodisk hardcore yderligere, centrerer sit narrativ om at gå fra at nyde alkohol til at skride ud i overdrevet og misbruget, nærmere vanviddet, og begive sig ned i afgrundens tusmørke, hvor løgnen er hersker endegyldigt. 

Det lyriske jeg kæmper til slut med næb og kløer for at undslippe sine dæmoner og ikke mindst det spind af løgne, han har vævet sig selv ind i.

Vi sympatiserer med lysten til at hamre flasken helt i bund, men før vi når så langt, bliver vi heldigvis rusket ud af vores simrende lockdown-tristesse til lyden af den bidske “Red”. Det er nemlig lige præcis den slags los i løgene, som vi går og mangler, nu hverdagen begynder at minde lidt for meget om et hamsterhjul.

Undergravende pastel

“Red” kommer i følgeskab med en kreativ video, hvor Among Phantoms lever op til fantom-delen af bandnavnet. Ved første øjekast kan det synes som en enkelt animationsvideo med farverigt dansende tændstikmænd, men virkeligheden er langt mere analog end det.

Den er nemlig filmet i bandets øvelokale, hvor medlemmerne giver en heftig performance, mens de er klædt i farvede lysrør. Det er som en undergravning af pastel 80’ernes kulørte pop-videoer, hvor den banale smerte/hjerte-duet på lydsiden er skiftet ud med ren aggression.

Som havde det 21. århundrede en egentlig sjæl. Og som havde denne lurvede sjæl netop modtaget en voldsdom. Mod sig selv. Og besluttet sig for at skrive en sang om det. Det er lyden af “Red”. 

Lars Raun Petersen ligger ikke filter på sin vokal, som kunstlet veksler mellem det indestængte skrig og bestialsk growl, mens rytmebunden accentuerer den lyriske tematiks nedgang til underverdenen. Det bliver effektivt opbrudt af fritløbende guitarriffs, der virker næsten pikrockede i deres frasering, men bevarer en fyldt cement mixer’s ubarmhjertige tyngde. 

Among Phantoms udgav i 2018 deres anmelderroste selvbetitlede debut-EP, og sidste år varslede de for alvor deres debut-fuldspiller med den hårdtslående single “Breathe You In”. 

Efter en mindre mandskabsrokade er bandet til efterår klar med den syv sange lange Memories/Catastrophes, som de garanterer leverer et effektiv mix af “easy-listening ballader, voldsomt aggressive two-step bangers, tordnende hovedrystere, såvel som de gængse skæve taktarter til at holde selv de mest rytme-erfarne koncertgængere på tæerne.” Albummet udkommer torsdag den 1. oktober. 

Among Phantoms er. Anders S. Mikkelsen (bas), Lars Raun Petersen (vokal), Mads Trebbien (guitar), René Holmboe (trommer) og James Amstutz (guitar).

Redaktionen anbefaler
Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

(I)Godmorgen, du er dybt godnat. Du sidder her vågen om natten som det næste ligegyldige røvhul i en lang række af ulæste tastaturkrigere, fordi tilstanden søvn pludselig er blevet en mærkbar mangelvare i dit personlige kælderparadis.  Velkommen til. Her er lavt...

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej. I dag har vi premiere på musikvideoen til “(There is No) There, There” fra det nye album, After...

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

Vi skrev tidligere i år: "TROLN har på deres debut-album formået at skabe et stemningsmættet helhedsindtryk, hvor de stilsikkert udfolder deres egen lyd.” Nu er kvarten klar med en musikvideo til albumtracket “Morphia”, der tjener som en glimrende introduktion til...

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Det er ikke et nemt år at udgive nyt album i. Uanset hvor godt, drukner det nemt i lockdown-slummer. Det har dog ikke slået hverken Favor eller In Memoirs ud. De to musikere slår hovederne sammen på den nye, fængende single “So What”, der udkommer i dag. Se...

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Det er ikke kun musikken, der har vokseværk. Kúlu’s seneste single, “Biggest Tone”, en personlig sang om der var nogen, kommer i følgeskab med en dybt ambitiøs musikvideo, hvor tidens sci-fi-trend i den grad bliver udnyttet. Er du også lidt træt af...