3 minutter at læse

Among Phantoms ser rødt

Among Phantoms træder ud af skyggerne og giver endnu en appetitvækker på deres kommende debutalbum, Memories/Catastrophes, der udkommer torsdag den 1. oktober. Singlen “Red” lander som en knytnæve i fjæset og kommer i følgeskab med en fed musikvideo. Se den her. 

I disse klaustrofobiske virus-tider, hvor samfundet fortsat kører på under halv drift og vores minder om verden af i går allerede har fået en vammel sepia-farvet glød, er det svært ikke at sympatisere med den fiktive hovedperson i aarhusianske Among Phantoms’ seneste single, “Red”. 

Den hæsblæsende single, der ser kvintetten understrege deres solide tag på melodisk hardcore yderligere, centrerer sit narrativ om at gå fra at nyde alkohol til at skride ud i overdrevet og misbruget, nærmere vanviddet, og begive sig ned i afgrundens tusmørke, hvor løgnen er hersker endegyldigt. 

Det lyriske jeg kæmper til slut med næb og kløer for at undslippe sine dæmoner og ikke mindst det spind af løgne, han har vævet sig selv ind i.

Vi sympatiserer med lysten til at hamre flasken helt i bund, men før vi når så langt, bliver vi heldigvis rusket ud af vores simrende lockdown-tristesse til lyden af den bidske “Red”. Det er nemlig lige præcis den slags los i løgene, som vi går og mangler, nu hverdagen begynder at minde lidt for meget om et hamsterhjul.

Undergravende pastel

“Red” kommer i følgeskab med en kreativ video, hvor Among Phantoms lever op til fantom-delen af bandnavnet. Ved første øjekast kan det synes som en enkelt animationsvideo med farverigt dansende tændstikmænd, men virkeligheden er langt mere analog end det.

Den er nemlig filmet i bandets øvelokale, hvor medlemmerne giver en heftig performance, mens de er klædt i farvede lysrør. Det er som en undergravning af pastel 80’ernes kulørte pop-videoer, hvor den banale smerte/hjerte-duet på lydsiden er skiftet ud med ren aggression.

Som havde det 21. århundrede en egentlig sjæl. Og som havde denne lurvede sjæl netop modtaget en voldsdom. Mod sig selv. Og besluttet sig for at skrive en sang om det. Det er lyden af “Red”. 

Lars Raun Petersen ligger ikke filter på sin vokal, som kunstlet veksler mellem det indestængte skrig og bestialsk growl, mens rytmebunden accentuerer den lyriske tematiks nedgang til underverdenen. Det bliver effektivt opbrudt af fritløbende guitarriffs, der virker næsten pikrockede i deres frasering, men bevarer en fyldt cement mixer’s ubarmhjertige tyngde. 

Among Phantoms udgav i 2018 deres anmelderroste selvbetitlede debut-EP, og sidste år varslede de for alvor deres debut-fuldspiller med den hårdtslående single “Breathe You In”. 

Efter en mindre mandskabsrokade er bandet til efterår klar med den syv sange lange Memories/Catastrophes, som de garanterer leverer et effektiv mix af “easy-listening ballader, voldsomt aggressive two-step bangers, tordnende hovedrystere, såvel som de gængse skæve taktarter til at holde selv de mest rytme-erfarne koncertgængere på tæerne.” Albummet udkommer torsdag den 1. oktober. 

Among Phantoms er. Anders S. Mikkelsen (bas), Lars Raun Petersen (vokal), Mads Trebbien (guitar), René Holmboe (trommer) og James Amstutz (guitar).

Redaktionen anbefaler
OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW's debut-musikvideo "Searching for Life" er en kraftfuld erklæring, der genopliver den autentiske ånd i rock 'n' roll. Med dybe rødder i rockens historie og en evigt relevant stemme præsenterer bandet en eksplosiv og dynamisk oplevelse, der ikke efterlader...

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

Den aalborgensiske kvintet SUPERSCUM er aktuelle med ny single og musikvideo. “Into the Wild”  kommer direkte fra bandets hjemmebyggede studie, og de står selv bag produktion, mix og master, så lytteren for alvor kan høre, hvad SUPERSCUM anno 2023 lyder af. ...

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Mens de fleste af os denne kolde januar stadig prøver at komme sig over nytårsbraget og finde fødderne igen, giver bidske Twin Dive os en omgang elektrochokterapi med deres seneste single “Only Eyes”. Se musikvideoen her.  Twin Dive har siden deres dannelse i 2018...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...