Twin Dive. (Kilde: Facebook)
3 minutter at læse

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Mens de fleste af os denne kolde januar stadig prøver at komme sig over nytårsbraget og finde fødderne igen, giver bidske Twin Dive os en omgang elektrochokterapi med deres seneste single “Only Eyes”. Se musikvideoen her. 

Twin Dive har siden deres dannelse i 2018 flittigt spyttet singler ud i lind strøm, mens de bygger forventningsfuldt op til deres debutalbum. Det tegner sig allerede nu til at blive et kampråb for den alternative rockundergrund i Danmark. 

Den broderlige yin og yang-dynamik mellem frontmand/guitarist Robert Jancevich og trommeslager Raggi Gudmunds har leveret brændstof til intense hymner som den tågede “Vaporize”, opløftende “Let Light In”, følte “Blue Husky” og udfarende “YGI (You got it)” fra slutningen af sidste år.  

På deres splinternye single “Only Eyes” vender Twin Dive kortvarigt blikket væk fra den umiddelbare melodi, der kendetegnede for eksempel “Let Light In”, og omfavner i stedet det mørke kaos.

Ren tanke, ingen krop

“Only Eyes” kredser omkring begrebet sapio seksualitet. Det er en sproglig nydannelse fra 00’erne, der beskriver en person der primært tiltrækkes af intellekt og sind frem for udseende.

Og i sangens kærlighedsunivers smelter den attråede nærmest sammen med himlen, hvis voluminøse egenskab er at omfatte hele virkeligheden. Den bliver i sin luftighed et symbol på det altvidende og samtidig kropsløse.

Singlen åbner op med et kantet, sludgey riff, der efter rundtossede modulationer placerer os i et slags Nirvana-inspireret landskab – altså, det landskab, der stinker som jordslået tøj af Cobain’s triste opvækst og manglende fremtidsudsigter, den følelse af fangenskab i den banale virkeligheds ligegyldighed man får af at lytte til for eksempel Incesticide. 

Jancevich vokal undslipper sig de almene forventninger til anslag og overrasker i stedet ved at fremhæve det skæve og mystiske. Musikken følger hidsigt i trop, men løsner sit greb om lytterens hals i omkvædet, hvor den centrale tematik står nøgent frem:

I see only eyes/ No one, no body.

Grib dagen! 

“Only Eyes” kommer I følgeskab med endnu en flot video, der henter sin inspiration fra malerkunstens memento mori. Det går godt i spænd med det underliggende budskab, der efterhånden synes at poppe frem i Twin Dive’s æstetik – Grib dagen! 

Livet synes fast besluttet på at blive opløst i sin egen indre rus og intet kan ændre på forgængeligheden. Hvad er der så tilbage, når tiden skralder lagene af eksistensen og afslører den som meningsløs?

Kærligheden, synes svaret at være for Twin Dive. Men ikke på den røvsyge hippie-agtige måde, hvor vi sætter os i rundkreds i en svedhytte og messer tibetanske dødesange. Det bliver mere en beslutning om at lade lyset skinne ind, række ud og tage fat i det vi ønsker, og måske endda tillade os at elske det omkring os på en anden og mindre egoistisk måde. 

Til april udkommer Twin Dive med deres debutalbum, “Lavish Material”. Jancevich fortæller, at vi kan se frem til en fyrig stiløvelse i den selvkronede genre Elegant Punk.

Se “Only Eyes” her:

Redaktionen anbefaler
Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storms seneste udgivelse, "Candy", bevæger sig mod en socialrealistisk fortolkning af kvindeskæbner. Med en varm countrypoppet lyd formår sangen at hylde kampen for overlevelse på trods af svigt og brutalitet. Læs mere her. Lasse Storms skarpe sangskriverpen...

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW's debut-musikvideo "Searching for Life" er en kraftfuld erklæring, der genopliver den autentiske ånd i rock 'n' roll. Med dybe rødder i rockens historie og en evigt relevant stemme præsenterer bandet en eksplosiv og dynamisk oplevelse, der ikke efterlader...

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

Den aalborgensiske kvintet SUPERSCUM er aktuelle med ny single og musikvideo. “Into the Wild”  kommer direkte fra bandets hjemmebyggede studie, og de står selv bag produktion, mix og master, så lytteren for alvor kan høre, hvad SUPERSCUM anno 2023 lyder af. ...