Diplomatic Immunity // Foto: Kristian Rosengaard
5 minutter at læse

Diplomatic Immunity udgiver kraftfuld ny single og tager publikum med storm

Det danske rockband Diplomatic Immunity er tilbage med deres seneste single “You Better Run”, der lover at efterlade lytterne med hårdt bankende puls og et ønske om mere tråd. Med deres karakteristiske fusion af amerikansk og britisk rock er bandet klar til at erobre verden med deres ukomplicerede og melodiøse lyd.

Diplomatic Immunity blev dannet i 2017 af tre barndomsvenner med en fælles passion for god og ukompliceret rockmusik. Deres tidligere udgivelser har allerede vist deres talent og evne til at fange lytternes opmærksomhed. Med “You Better Run” fortsætter de deres musikalske rejse med en sang, der brager igennem med kraftfulde guitarriffs og energisk vokal. Sangen er som et godstog på steroider, der river sig gennem trommehinderne og får lytterne til at råbe “JA FOR SATAN!”.

Læs vores interview med Diplomatic Immunity fra 2020 lige her.

Modenhed og fokus i sangskrivningen

På “You Better Run” har Diplomatic Immunity formået at forfine deres udtryk, sammenspil, lyd og sangskrivning. De viser en moden og fokuseret tilgang, hvor der er lagt vægt på både lyrik og musikalsk struktur. Singlen rummer en blanding af melankoli og aggressivitet, men altid med et strejf af håb og troen på det bedre. Med “You Better Run” har Diplomatic Immunity endnu en gang formået at skabe en musikalsk oplevelse, der appellerer til både hjertet og sindet.

En succesfuld opvarmningsturné med en legendes søn

Under deres seneste opvarmningsturné for Mammoth WVH i Tyskland havde Diplomatic Immunity en uforglemmelig oplevelse. Bassist Emil Hjorten Kristensen deler sine indtryk:

“At varme op for Mammoth WVH var en helt ekstrem fed oplevelse, som vi sent vil glemme. Selvom ugen bød på blod, sved og tårer, så er det en uge, vi vil tænke tilbage på med stolthed, fordi vi som band præsterede og leverede langt over forventning.”

Kristensen beskriver også udfordringerne ved den lange tur gennem Tyskland: “Turen gennem det tyske er lang! Den tyske autobahn er nådesløs, og det er som om, at tiden står stille på den varme asfalt. Det kan være svært at bevare energien, når man kører så langt og i en propfyldt minibus, men når man er afsted med sine bedste kammerater, så gør det turen noget nemmere at overleve.”

Oplevelsen som supportband var en spændende og forventningsfuld tid, hvor Diplomatic Immunity var nødt til at tilpasse sig og bryde med deres vante vaner.

“At være supportband er altid en smule kaotisk. Vi vidste, at vi skulle spille på utroligt fede venues, men vi var usikre på, hvilke forhold vi ville møde op til. Det var en spændende tid fyldt med forventning. Vi måtte tilpasse os og bryde med de vaner, vi havde opbygget herhjemme. Vi indså, at det hele handlede om vores mentale mindset og evnen til at være fleksible,” siger Kristensen.

Heldigvis var der også støtte at hente hos opvarmningskunstneren og hans crew:

“Vi havde dog den store fordel, at Mammoth WVH og deres crew var ekstremt professionelle og meget hjælpsomme. Vi fik et stærkt bånd til dem alle, og de støttede os fuldt ud. De gjorde alt, hvad de kunne, for at sikre, at vores opvarmningssæt blev så godt som muligt. Det var fantastisk at have den opbakning og få muligheden for at dele denne oplevelse med så talentfulde og dedikerede mennesker.”

Kristensen reflekterer over de værdifulde erfaringer, de har opnået på denne turné. Han fremhæver, at de har lært at tilpasse sig forskellige forhold og bryde med deres egne ritualer. Han understreger vigtigheden af det rette mentale mindset for at kunne levere en fantastisk koncert, uanset hvilke udfordringer der opstår:

“Vi tager mange værdifulde erfaringer med os fra denne turné. Vi har lært at tilpasse os forskellige forhold og bryde med vores egne ritualer. Det handler ikke om at følge en bestemt opskrift, men snarere om at have det rette mentale mindset for at kunne levere en fantastisk koncert, uanset hvilke udfordringer der opstår. Vi er taknemmelige for den støtte, vi fik fra Mammoth WVH og deres crew, og den forbindelse vi opbyggede med dem vil altid være dybt værdsat.”

Fremtidsforventninger

Fremtiden ser lys ud for Diplomatic Immunity. Når først bolden for alvor ruller, følger den ene gode nyhed gerne den anden gode nyhed. Og her blev drengene glædeligt overrasket på deres hviledag i Tyskland.

“På vores hviledag i Köln, fik vi nyheden om, at vi skulle varme op for D-A-D og Dizzy i et udsolgt Skovdalen i Aalborg, hvilket er mega stort for os. Det er ikke nogen hemmelighed, at både D-A-D og Dizzy var med til at starte vores passion for at spille rockmusik, og at skulle varme op for dem, er lidt en drengedrøm der går opfyldelse. Samtidig, så er vi jo nordjyder, og har været til flere fantastiske koncerter i Skovdalen. Så det at få muligheden for selv at blæse træerne omkuld bliver en kæmpe oplevelse,” fortæller Emil Hjorten Kristensen.  

“Vi har netop udgivet en single, en hurtig satan, som lige skal blæse øregangene rene, før vi udgiver de næste par singler inden pladen lander til september. Vi glæder os meget til at udgive vores debutalbum, for vi ved, at det bliver verdens bedste rockalbum.”

Scenerne står klar til at blive indtaget, lydbølgerne er rede til at blive oversvømmet, og Diplomatic Immunity er kaldet til at levere!

Se musikvideoen til “You Better Run” her:

Redaktionen anbefaler
Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storms seneste udgivelse, "Candy", bevæger sig mod en socialrealistisk fortolkning af kvindeskæbner. Med en varm countrypoppet lyd formår sangen at hylde kampen for overlevelse på trods af svigt og brutalitet. Læs mere her. Lasse Storms skarpe sangskriverpen...

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Hun katapulterer som ukendt jazzsangerinde op på toppen af hitlisterne i hele Europa og har i skrivende stund rundet 1 milliard streams. Du har med garanti hørt hendes stemme i radioen, på club’en eller fra DJ-pulten, hvor Martin Jensen har fyret op for megahittet...

SPOT ’23: TENDER YOUTH

SPOT ’23: TENDER YOUTH

Lad ikke ungdommen narre dig til at tro at tomme tønder buldrer højest. TENDER YOUTH kombinerer ungdommens vovemod med guitarens forvrængning og sætter præcise ord på, hvordan de oplever deres generation.  Den københavnske kvartet TENDER YOUTH er blevet beskrevet...

The preachers: Fra Roskilde-støv til SPOT-light

The preachers: Fra Roskilde-støv til SPOT-light

En sønderjyde og en københavner møder hinanden på Roskilde festival – støvet musik opstår og bromancen udvikler sig til garage-rockbandet The Preachers. I deres fælles kærlighed til 70’er rock, punk og country, har de fremelsket en knasende sprød omgang garagerock,...

SPOT ’23: TRADER

SPOT ’23: TRADER

Ifølge Trader har HeadQuarters åbenbaret sig som SPOT Festivals rockmekka de seneste år, og de er glade for endelig at kunne slutte sig til lineuppen af fede acts, der har slået et slag for den danske rockmusik. Den aarhusianske rocktrio Trader albumdebuterede i 2020...