Gob Psychic // Pressefotos
3 minutter at læse

Spot ’23: Gob Psychic

Gob Psychic glæder sig til endelig at indtage SPOT og er glad for, at “nogen” endelig har fået øje på deres åbenlyse potentiale. Gør dig klar til at møde Gud i musikken. 

Der er punkrock som smadrer dit fjæs, så du vågner dagen efter med sår i ansigtet og tåge i hjernen, og der er punkrock som giver dig en stærk trang til at starte dit eget band.

Gob Psychic er ikke blot en af delene, men dem begge to.

Med deres skæve, aggressive og utroligt ørehængende punkrock har de skabt deres egen unikke plads på den danske undergrundsrockscene med en dertilhørende dedikeret fanbase. 

Inspirationen er lystigt hentet fra en endeløs strøm af garagebands fra Melbourne og obskure punkbands fra den amerikanske Midwest, men med et sælsomt twist. 

Den oprørske fuckfinger-attitude efterlader dig utvivlsomt med et smil på læben efter en af Gob Psycics legendarisk kaotisk og smadrede liveshows. Du er garanteret at blive jævnet med jorden, men bandet forsikrer om, at hvis du holder øjnene åbne vil det føles som en nærmest spirituel oplevelse, hvor du måske får øje på Gud himself.

Vi har kort talt med Gob Psychic forud for deres koncert på HeadQuarters fredag den 5. maj. 

Hvilken betydning har SPOT Festival for jer?

– SPOT er en 3-dages clusterfuck af networking, promovering, industri og mainstream, og det ligger alt sammen ret fjernt fra os. Det, der betyder noget for os i forhold til SPOT, er arrangementer, som dem på HeadQuarters, hvor lokale bands og alternative rock-acts får en plads i programmet. Det føles lidt som at være grus i SPOT-maskineriet, men også meget berettiget. Der er en stærk undergrundsrockscene i Danmark som fortjener opmærksomhed, men ikke for meget. Det kommer der som regel ikke noget godt ud af.

Hvad glæder I jer mest til ved at optræde på SPOT Festival?

– Vi glæder os til at larme så meget som muligt, prøve et par nye sange af, og bidrage til den stemning som er på et spillested, hvor publikum er kommet både for at høre musik de kender og med en åbenhed for bands de ikke kender. Der er så mange fantastiske bands på programmet og flere af dem er vores venner. Dem glæder vi os til at nørde rockmusik med en hel weekend.

Hvad kan publikum forvente fra jeres koncert?

– Forvent at blive jævnet med jorden på en meget behagelig, nærmest spirituel måde. Gud er i musikken, du skal bare tag imod.

Har I et særligt minde fra at have været på SPOT tidligere – som publikum eller optrædende?

Jeg mindes at have tænkt, hvert evigt eneste år, at det var åndssvagt SPOT ikke havde booket mit band. Igen, gud ske tak og lov for Amira (Chefbooker/medejer HQ)! Endelig er der en som ser vores enormt åbenlyse potentiale.

– Og så husker vi alle i bandet, da vores guitarist Nicklas spillede med sit tidligere band Fright Eye for snart 10 år siden. Bandet havde drukket som en flok teenagere lige op til showet, som stoppede efter 10-12 minutter, da Nicklas kastede op på sin wah-pedal. Smertegrænsens Toldere, som var næste band, nægtede at gå på, før Nicklas havde vasket scenen med sæbe. Fright Eye nåede overraskende langt i deres karriere.

Gob Psycic spiller på HeadQuarters fredag den 5. maj, klokken 20.00-20.30

Redaktionen anbefaler
Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storms seneste udgivelse, "Candy", bevæger sig mod en socialrealistisk fortolkning af kvindeskæbner. Med en varm countrypoppet lyd formår sangen at hylde kampen for overlevelse på trods af svigt og brutalitet. Læs mere her. Lasse Storms skarpe sangskriverpen...

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW's debut-musikvideo "Searching for Life" er en kraftfuld erklæring, der genopliver den autentiske ånd i rock 'n' roll. Med dybe rødder i rockens historie og en evigt relevant stemme præsenterer bandet en eksplosiv og dynamisk oplevelse, der ikke efterlader...

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Hun katapulterer som ukendt jazzsangerinde op på toppen af hitlisterne i hele Europa og har i skrivende stund rundet 1 milliard streams. Du har med garanti hørt hendes stemme i radioen, på club’en eller fra DJ-pulten, hvor Martin Jensen har fyret op for megahittet...

SPOT ’23: TENDER YOUTH

SPOT ’23: TENDER YOUTH

Lad ikke ungdommen narre dig til at tro at tomme tønder buldrer højest. TENDER YOUTH kombinerer ungdommens vovemod med guitarens forvrængning og sætter præcise ord på, hvordan de oplever deres generation.  Den københavnske kvartet TENDER YOUTH er blevet beskrevet...