Lasse Storm // Foto: Kristoffer Juel Poulsen
3 minutter at læse

Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storms seneste udgivelse, “Candy”, bevæger sig mod en socialrealistisk fortolkning af kvindeskæbner. Med en varm countrypoppet lyd formår sangen at hylde kampen for overlevelse på trods af svigt og brutalitet. Læs mere her.

Lasse Storms skarpe sangskriverpen fortsætter sin tapre rejse på den nye single “Candy”, hvor han træder ind i en verden af årsag og effekt i en hård kvindeskæbne.

Sangen byder på uforfærdet socialrealisme, hvor Lasse Storms karakteristiske blik leverer et råt og usødet musikalsk portræt. Den countrypoppede melodi fungerer som en varm kontrast til den intense tekst og hylder samtidig kampen for overlevelse på trods af de udfordringer, der opstår.

En stærk stemme sætter ord på en kvindeskæbne

“Candy er en sang om en pige jeg engang kendte. En sand og hård historie. Men jeg synes, den fortjener at blive fortalt. Hun repræsenterer liv, som de fleste af os nok har kendt til, men helst vil glemme findes derude. Hun er en overlever, og hendes fortælling er ligeså meget en del af vores fælles, som din og min er,” fortæller Lasse Storm om sin inspiration til sangen.

Storm formår at skrive sig ind i den verden, han kender, med en poetisk tydelighed, der rækker langt ud over hans egen virkelighed. Hans musikalske afsæt er præget af traditionelle genrer som bluegrass, roots, folk og country, hvilket bidrager til sangens autenticitet.

Uforfærdet socialrealisme

I sangteksten til “Candy” beskriver Lasse Storm en brutal virkelighed af svigt og brutalitet. Han tvinger os til at lytte og konfrontere de barske historier, der udspiller sig i samfundet. Linjer som “For alle de slag han gav hende / med bæltet helt uden at betale hende / giver hun ham tilbage / i nat når han kigger / på hans skærm og hendes kamera blinker / danser for ham nøgen / så alle øjne kan se / hvad hans verden har gjort hende til” sætter fokus på den overlevelseskamp, mange kvinder står over for.

Lasse Storm har allerede markeret sig som en troværdig dansksproget musiker med sit debutalbum, der blev belønnet med to musikpriser og bred radiospilning. Hans sang “Til Støv” fra det kommende album blev hurtigt populær og landede direkte i A-rotation på P5. Med sin kommende turné og udgivelsen af det andet album markerer Lasse Storm sig som en bemærkelsesværdig ener på den dansksprogede musikscene.

“Candy” er endnu et bevis på Lasse Storms evne til at gå frygtløst ind i dybe emner og levere musik, der både berører og tvinger lytteren til at reflektere. Med sin skarpe sangskrivning og autentiske musikalske udtryk formår Lasse Storm at skabe en forbindelse mellem vores egne historier og den større fortælling om kvindeskæbner i samfundet.

Lyt til “Candy” her:

Redaktionen anbefaler
Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Mens de fleste af os denne kolde januar stadig prøver at komme sig over nytårsbraget og finde fødderne igen, giver bidske Twin Dive os en omgang elektrochokterapi med deres seneste single “Only Eyes”. Se musikvideoen her.  Twin Dive har siden deres dannelse i 2018...

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Det er som om, at de dybeste af stemmer altid har en mørk historie. Det er ikke kun varme og glæde, der kendetegner den slags røst, der svøber sig om sjælen som en salvende balsam. For aalborgensiske Jonas Ringtved indløste Johnny Cash indgangsbilletten til...

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Den aarhusianske kvintet byder på første udspil fra deres kommende debutalbum, Wonderlost. Singlen “Julia” fanger albummets grundessens af at være forundret og forvirret, fanget imellem utopisk kærlighed og det bratte brud, på én og samme tid, og således være, ja, du...

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

De københavnske psych-rockeres tredje single spiller som det dekadente soundtrack til en amerikansk kult-tv-serie. Hør den besnærrende “I’m Not Really There” her!Det er den slags fordækte hymne, som man snildt kunne forvente lægge dæmpet i baggrunden på en scene fra...