3 minutter at læse

Ral . : En himmelsk snylter

Der er ingen grus i maskineriet. Aarhusiansk Ral . gav os for kun to uger siden singlen “Serotonin”, og nu er de allerede på banen igen med endnu en hæsblæsende basker af en rocksang, der kunstfærdigt danner bro mellem den kommercielle hårde rock og noget mere viltert og artsy. Hør “Parasite Paradise” her.

Det er godt, at ingen kapper en finger for hver dårlig vane, man ligger inde med. De fleste af os ville nok efterhånden have besvær med at signalere både fredstegn og djævlehorn – og glem da alt om en high five.

Hvad det er, der gør de dårlige vaner så besnærende, at man frit underkaster sig deres vilje og proklamerer sig selv ansvarsløs, er tematikken for “Parasite Paradise”, den nye rock-lussing fra Ral . .

Som altid brillerer trioen i kompromisløst at dreje rocken væk fra det sikre og forudsigelige, og vi får i stedet en tung alternativ basker, der smager lidt af prog-rockens fintfølende majestæt og cock-rockens lurvede gadedreng, mens forsanger Magnus Gaardbos vokal svæver et sted mellem Thom York og Matt Bellamy.

Ligesom den åndeligt beslægtede single “Serotonin” fornemmer man også en vis indflydelse fra de amerikanske kæmper Mastodon i Lasse Laustsens guitarspil, der virtuost danser ned af en kringlet trappe som en banjospiller på crack, mens trommeslager Mikkel Wedel Olsen enerådigt holder hof for den skiftende tidsfornemmelse. 

Hårdtslående og melodiøs 

“‘Parasite Paradise’ er en sang om at underkaste sig usunde, afhængighedsskabende vaner for den falske tryghed, der kan findes der,” fortæller bandet om singlen og peger på, hvordan vi ofte bruger dårligdom som ly i en slags misforstået rus.

Det vægtige tema til trods sigter bandet da også på andet end blot lytterens hoved, for rockmusik er for dem ikke rockmusik uden effektive hooks og sangbare melodier.

“Det er en hårdtslående, men også melodiøs, sang, som med sikkerhed får lyttere til både at headbange og synge med,” fortsætter bandet. 

Læs vores interview med Ral . fra sidste år: “Mennesker elsker udvikling, men de hader forandring” her.

Ral . har i sinde at udgive intet mindre end seks singler mellem 2020 og 2021, hvoraf “Parasite Paradise” er den anden i rækken. Det trækker et spor fra bandets debut-EP, “A Fool’s Errand” (2018), hvor vi nu ser deres særlige signatur-lyd blive udbygget en smule i retning mod det tunge og storladne, mens samtidig det rodløst alternative udtryk bliver yderligere cementeret. 

Fremtiden er ikke kun lys, den er gul!

Redaktionen anbefaler
Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Det er som om, at de dybeste af stemmer altid har en mørk historie. Det er ikke kun varme og glæde, der kendetegner den slags røst, der svøber sig om sjælen som en salvende balsam. For aalborgensiske Jonas Ringtved indløste Johnny Cash indgangsbilletten til...

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Den aarhusianske kvintet byder på første udspil fra deres kommende debutalbum, Wonderlost. Singlen “Julia” fanger albummets grundessens af at være forundret og forvirret, fanget imellem utopisk kærlighed og det bratte brud, på én og samme tid, og således være, ja, du...

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

De københavnske psych-rockeres tredje single spiller som det dekadente soundtrack til en amerikansk kult-tv-serie. Hør den besnærrende “I’m Not Really There” her!Det er den slags fordækte hymne, som man snildt kunne forvente lægge dæmpet i baggrunden på en scene fra...

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Endnu engang imponerer folk-noir kvartetten SUNDAYS med ny maxi-single, “All We Have is Time” og “Salt of the Earth”. Denne gang har Asger Techau (Kashmir, Little Jimmy Reeves, Kúlu, solo) siddet i producerstolen, og han fremhæver både orkesterets mest drivende...

Aztek: Eksistentiel podning

Aztek: Eksistentiel podning

Den aarhusianske kvintet Aztek fortsætter det frugtbare samarbejde med Anders Søndergaard (Go Go Berlin) i producerstolen. Det udmønter sig nu i den nye single “I Am Not Who I Wanted To Be”, som ikke er bleg for at byde det eksistentielle anstrøg op til dans. Hør den...