TENDER YOUTH // Pressebillede
3 minutter at læse

SPOT ’23: TENDER YOUTH

Lad ikke ungdommen narre dig til at tro at tomme tønder buldrer højest. TENDER YOUTH kombinerer ungdommens vovemod med guitarens forvrængning og sætter præcise ord på, hvordan de oplever deres generation. 

Den københavnske kvartet TENDER YOUTH er blevet beskrevet som det nyeste skud fra den københavnske undergrundsscene. Og det er bestemt ikke ungdommelig energi som de ømme unge mangler.

Siden 2018 har TENDER YOUTH været eksponenter for et larmende, eksperimenterende og rummeligt lydbillede, der bygger på genrer som avantgarderock og post-punk, men som er deres helt eget.

Fremført på klassiske instrumenter forvrænger bandets energiske punkunivers sig helt ind i sjælen på det lyttende publikum. 

Det unge band skaber herigennem en unik nyfortolkning af de ædle genrer, mens et ængsteligt lyrisk univers sætter ord på den perfektionistiske og præstationsfokuserede kultur, der gennemsyrer deres generation.

TENDER YOUTH’s behov for at bryde disse usynlige lænker resulterer i et kaotisk virvar af af energi, der kulminerer i deres melodiske, rå og tordnede lydbillede – et virvar man oplever ved bandets højintensive koncerter og som blandt andet også har kunnet høres på P6 BEAT. 

Når TENDER YOUTH spiller deres første SPOT-koncert nogensinde på HeadQuarters lørdag den 6. maj, har de ikke blot deres debutalbum som udkommer fredag den 21. april  i ryggen, men også et helt særligt live-show til anledningen. 

For den utæmmede energi får nemlig nu modspil på scenen af både blæsere og violin.

Vi har fanget bandet til en hurtig snak om deres oplevelse og forventninger til SPOT Festival. 

Hvilken betydning har SPOT Festival for jer?
 
– SPOT har altid været et mål for os, siden vi startede Tender Youth. Det er en unik festival og har den der SXSW-feeling med at alt fra café til værtshus bliver til et spillested, så det glæder vi os til at opleve for første gang. 

Hvad glæder I jer mest til ved at optræde på SPOT Festival?

– SPOT Festival giver en virkelig fed mulighed for at lave et super kompakt set. 30 minutter til at vise alt – det er virkelig fedt at få den mulighed. 

Hvad kan publikum forvente fra jeres koncert?

– Den 21. april udkommer vores debutalbum, og det har vi forvandlet til et liveshow med blandt andet blæser og violin. Så man kan forvente et anderledes og intenst rockshow med fuld knald på. 

Har I et særligt minde fra at have været på SPOT tidligere – som publikum eller optrædende?

– Vi har desværre ikke haft muligheden for at være på SPOT Festival før, så vi glæder os faktisk bare virkelig meget til at opleve det for første gang og suge det hele til os.

TENDER YOUTH spiller på HeadQuarters lørdag den 6. maj, klokken 18.00-18.30  

Redaktionen anbefaler
Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storm sætter ord på en hård kvindeskæbne

Lasse Storms seneste udgivelse, "Candy", bevæger sig mod en socialrealistisk fortolkning af kvindeskæbner. Med en varm countrypoppet lyd formår sangen at hylde kampen for overlevelse på trods af svigt og brutalitet. Læs mere her. Lasse Storms skarpe sangskriverpen...

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW's debut-musikvideo "Searching for Life" er en kraftfuld erklæring, der genopliver den autentiske ånd i rock 'n' roll. Med dybe rødder i rockens historie og en evigt relevant stemme præsenterer bandet en eksplosiv og dynamisk oplevelse, der ikke efterlader...

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Hun katapulterer som ukendt jazzsangerinde op på toppen af hitlisterne i hele Europa og har i skrivende stund rundet 1 milliard streams. Du har med garanti hørt hendes stemme i radioen, på club’en eller fra DJ-pulten, hvor Martin Jensen har fyret op for megahittet...

The preachers: Fra Roskilde-støv til SPOT-light

The preachers: Fra Roskilde-støv til SPOT-light

En sønderjyde og en københavner møder hinanden på Roskilde festival – støvet musik opstår og bromancen udvikler sig til garage-rockbandet The Preachers. I deres fælles kærlighed til 70’er rock, punk og country, har de fremelsket en knasende sprød omgang garagerock,...