The Preachers // Pressefoto
5 minutter at læse

The preachers: Fra Roskilde-støv til SPOT-light

En sønderjyde og en københavner møder hinanden på Roskilde festival – støvet musik opstår og bromancen udvikler sig til garage-rockbandet The Preachers. I deres fælles kærlighed til 70’er rock, punk og country, har de fremelsket en knasende sprød omgang garagerock, man kan danse, ryge smøger og drikke øl til. De “lever og ånder” for at spille live, og publikum kan forvente en “eksplosiv” koncert, når de lukker fredagens SPOT-program på HeadQuarters.

Jeg har fanget duoen, som består af vokalist og guitarist Thomas S. Jessen og trommeslager Sigurd de Lichtenberg Rud, til et online live-interview – Sigurd sidder henslængt med en smøg hjemme i København, mens Thomas må svinge sin bil ind i vejsiden på en støvet sønderjysk landevej.

Hvordan er jeres tilgang til musikken?

Thomas: ”Vi jammer os oftest frem til numrene, og så er der selvfølgelig noget af det, vi lytter til, som ligger i underbevidstheden. Vi plejer at betegne os selv som garagerock. Det kan være alt fra noget 60’er-garage, og vi hiver også meget 70’er-rock ind over.”

Sigurd: ”Thomas trækker også en del country ind i det.”

Thomas: ”Ja, jeg er helt tosset med country.”

Sigurd: ”Et eller andet sted er det bare en stor pærevælling af ting, vi godt kan lide. Vi leger lidt med mange genrer på én gang, også meget punk. På en eller anden måde lykkedes vi med, synes vi selv, at få det til at lyde som os.”

“Drugs n’ Motorcross”

The Preachers har udgivet EP’en Gateway Dreams i 2019, hvor sangtitler som “Boytoy” og “Mom and Drugs” springer i øjnene. 

I har nogle sjove sangtitler, hvordan kommer I frem til teksterne?

Sigurd: ”’Mom and Drugs’ er en rigtig fortælling om en kammerat, der må erkende overfor hans mor, at han har et problem, men han har stadig svært ved at undvige fristelserne. Hans kæreste har forladt ham, hans misbrug har taget over, og hans tilværelse er blevet sølle. Men vi har også en sang, der bare hedder ‘My Baby Rides Me Like A Dirtbike’.

Blod, Sved og Covid

Der var lagt store planer i kølvandet på udgivelsen af Gateway Dreams, men de planer blev sprittet af tegnebrættet, da Covid og Mette F. lukkede landet ned i starten af 2020.

Hvordan var det at stå med en ny udgivelse og så blive lukket ned af corona?

Sigurd: ”Vi havde planlagt release party og en hel masse koncerter i Danmark, Tyskland, Holland og Sverige, så der var linet op til det helt store forår. Det var rimelig sur røv”.

SoMe SoWhat

Det er på trods af nedlukningen lykkes The Preachers at holde jernet varmt – ikke ved at pumpe content ud på de sociale medier, men ved at levere nogle svedige koncerter efter lockdown-perioden.

Thomas: “Vi kan mærke, at der sker lidt med de koncerter, det er sindssygt fedt, og det giver noget blod på tanden”.

Sigurd: ”Jeg føler, vi har opnået ret meget ved mest af alt bare at fokusere på at spille. Vi har ikke været super aktive på de sociale medier. Vi har fået meget ud af bare at arbejde det frem ved at spille og spille og spille.

”Vi lever og ånder for det…”

Hvad har højdepunktet været for jer indtil videre?

Sigurd: ”Jeg synes, der har været nogle enkelte koncerter, som har været helt fantastiske, hvor alting er gået op i en højere enhed, og det har været pissefedt. Vi lever og ånder for det at spille koncerter.”

”Det er klart en cadeau at skulle spille på SPOT. Vi spillede på OFF-SPOT sidste år på SWAY, hvilket også var en helt, helt vild genial koncert, Det var virkelig, virkelig sjovt. Det var totalt smadret. Det er selvfølgelig et step up at komme ind på SPOT.”

Hvad går I og drømmer om, hvad er næste skridt?

Thomas: ”En plade.”

Sigurd: ”Ja, en plade, helt klart, og i forbindelse med det så kunne det være fedt at komme ud at spille en masse koncerter og gerne komme mere ud i Europa. Det har virkelig været fedt de gange, vi har været i Tyskland. Der blev vi taget pissegodt imod. Man kan virkelig mærke, der er en stor rockscene i Tyskland, og folk er bare klar på at gi’ den gas. Der er et stort potentiale nede sydpå for at spille en masse fede rockkoncerter.”

Benhårdt og Eksplosivt

Hvad glæder I jer mest til ved at skulle optræde på SPOT?

Sigurd: ”Jeg glæder mig mest af alt til, at det bliver en sindssygt fed aften på HeadQuarters, og at der kommer en masse fede bands og mange mennesker. Vi er så heldige at få lov til at lukke ballet den aften, også i sig selv en cadeau – det er jo pissefedt. Hele den anden side af SPOT, som handler om networking og management og få de rigtige mennesker til komme, det er sådan lidt en sidegevinst. Det kunne da godt være fedt at få kontakt til nogle mennesker, men for mig er det helt klart ikke det, jeg tænker mest på.

Thomas: ”Jeg ser det som en mulighed for at høre nogle fede bands. Og så selvfølgelig den eksponering man måske ikke kan få på anden vis.”

Hvad kan vi forvente af jeres koncert på SPOT?

Thomas: ”Vi har prøvet at lave et benhårdt set på 30 min. Det bliver forskellige nuancer af The Preachers. Eksplosivt og ligesom det plejer.

Sigurd: ”Vi kommer selvfølgelig og giver den alt, hvad vi har!”

The Preachers spiller til SPOT Festival på HeadQuarters, fredag den 5. maj, klokken 23.00

Lyt til The Preachers’ debut-EP Gateway Dreams på Spotify her:

Redaktionen anbefaler
Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Theresa Rex: Fra anonym popstjerne til ærlig sangskriver

Hun katapulterer som ukendt jazzsangerinde op på toppen af hitlisterne i hele Europa og har i skrivende stund rundet 1 milliard streams. Du har med garanti hørt hendes stemme i radioen, på club’en eller fra DJ-pulten, hvor Martin Jensen har fyret op for megahittet...

SPOT ’23: TENDER YOUTH

SPOT ’23: TENDER YOUTH

Lad ikke ungdommen narre dig til at tro at tomme tønder buldrer højest. TENDER YOUTH kombinerer ungdommens vovemod med guitarens forvrængning og sætter præcise ord på, hvordan de oplever deres generation.  Den københavnske kvartet TENDER YOUTH er blevet beskrevet...

SPOT ’23: TRADER

SPOT ’23: TRADER

Ifølge Trader har HeadQuarters åbenbaret sig som SPOT Festivals rockmekka de seneste år, og de er glade for endelig at kunne slutte sig til lineuppen af fede acts, der har slået et slag for den danske rockmusik. Den aarhusianske rocktrio Trader albumdebuterede i 2020...

SPOT ’23: Mary Anne’s polar Rig

SPOT ’23: Mary Anne’s polar Rig

Med et navn hentet fra det koldeste nord er Mary Anne's Polar Rig et hårdhudet rock'n'roll-band, der nok skal vende SPOT på vrangen. Mary Anne's Polar Rig er navngivet efter en tidligere minestation - nuværende hotel - på den arktiske ø Svalbard. Det burde fortælle...