3 minutter at læse

Felix Everblue: “Rock’n’roll er tilbage”

Aarhusianske Felix Everblue tager os med tilbage til en tid, hvor musik ikke behøvede autotune. Det gør de på live-sessionen for “Go, Move On, Believe” en fritløbende rock-basker, som minder os om, at rocken bestemt ikke er død. Se videoen her.

Det behøver egentlig ikke være mere kompliceret end som så. Et rockband er blot nogle ru typer i slidte læderjakker, med cigaretter dovent dinglende ud af mundvigen, og en helvedes masse attitude. En bande, om du vil, der ikke lader sig stoppe af lidt modgang – eller en pandemi.

Det er måske et callback til uskyldigere tider, hvor musik ikke i samme grad beroede på et SoMe image opretholdt af professionelle tastatur-krigere, men snarere bandmedlemmernes kemi og præstationer på scenen. Den nidkære dyrkelse af riffet som religion, koncerten som messe og rockbragets forløsning som frelse. 

For aarhusianske Felix Everblue er missionen i hvert fald klar. De agter at sætte rock’n’roll tilbage på verdenskortet, og de er klar til at prædike for ethvert lyttende øre med deres retro-glødende bud på, hvordan riff, guitarsolo og energisk omkvæd skal bankes sammen i hellig treenighed. “Rock’n’roll er tilbage,” som de skriver i deres pressemateriale.  

Og det demonstrerer de på deres seneste live-session for crowd pleaseren “Go, Move On, Believe”, optaget i TapeTown Studio. Det indestængte drive i lockdown får frit afløb på rock-baskeren, som blandt andet byder på hele to guitarsoloer og en pokkers masse rock-nerve. 

Det er ikke så kompliceret endda, men spækket op med klassiske rock-troper, som vi ka’ li’ dem.

 Det klassiske frihedsbrøl

Kort før El Coronita lagde verden ned, var kvintetten forbi Tapetown og optage “Go, Move On, Believe”, og med sommerens aflyste koncerter i mente har de set deres snit til at skyde videoen ud – så vi hungrende musikelskere herude ikke glemmer, hvordan solid rock skal lyde og leveres.

I en helt klassisk opsætning – langhåret forsanger, to guitarer, bas og trommer – får man den nostalgiske følelse af det traditionelle rockband uden så megen dikkedarer. Ingen samples eller synths, bare den knasende lyd af en Les Paul og Telecaster op mod den buldrende rytmesektion og forsanger Matias Fabricious fyrige vokal.

Hvor Felix Everblue ufortrødent kanaliserer 70’ernes rock-vibe – den som man måske også bemærkede for 30 år siden, da Pearl Jam begyndte at røre på sig i det Nordamerikanske – har “Go, Move On, Believe” en ligeså klassisk tematik. Den er nemlig et frihedsbrøl, der i sin oprigtighed virker baseret på personlig erfaring, og handler om at tro på sig selv, når verden viser én trods. 

Vi går i sangfortællingen helt tilbage i barndommen, hvor musikkærlighedens opblomstring bliver skildret som fingre, der bladrer igennem den flossede vinylsamling, og vækker gåpåmodet til live. Det er langt til toppen, hvis du vil spille rock’n’roll, men Felix Everblue har bestemt ret i, at hvis du vil nå bjergspidsen, skal du bare tro på dig selv og gøre det. Længere er den ikke. 

Felix Everblue udgav i 2018 deres debut-EP, Wonders of Paradise, og bruger sommeren i øvelokalet på at skrive masser nyt materiale. 

Felix Everblue er: Matias Fabricious (vokal/tambourin), Alexander Hagedorn (guitar), Silas Ryberg (guitar), Rasmus Chester (bas) og Simon Skytte (trommer).

Redaktionen anbefaler
Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...

Når ord runger højere end guitarer

Når ord runger højere end guitarer

White Flag Harmonies, bestående af Benjamin Kousholt og Rune Hauge Ringsmose, er eksponenter for noget af den fineste singersongwriter-baserede musik i Aarhus. I 2020 udkom de med EP’en Church, som var indspillet live i Hasle Kirke i Aarhus. Nu er de aktuelle med en...

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

(I)Godmorgen, du er dybt godnat. Du sidder her vågen om natten som det næste ligegyldige røvhul i en lang række af ulæste tastaturkrigere, fordi tilstanden søvn pludselig er blevet en mærkbar mangelvare i dit personlige kælderparadis.  Velkommen til. Her er lavt...

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej. I dag har vi premiere på musikvideoen til “(There is No) There, There” fra det nye album, After...

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

Vi skrev tidligere i år: "TROLN har på deres debut-album formået at skabe et stemningsmættet helhedsindtryk, hvor de stilsikkert udfolder deres egen lyd.” Nu er kvarten klar med en musikvideo til albumtracket “Morphia”, der tjener som en glimrende introduktion til...