3 minutter at læse

Bogfinkevej: Som forstenet

Den populære trio er ude med et catchy hit om, hvordan forelskelse er ambivalent. Måske det kan sætte din sommerforelskelse i lidt perspektiv – hvis du ikke får for travlt med at synge med? Hør den her.

I den klassiske mytologi er Medusa én af de tre gorgoner. På mange måder en tragisk kvindeskikkelse – i hvert fald hvis man følger den romerske digter Ovid’s beskrivelse af hende som offer for voldtægt af havguden Poseidon – som de fleste kender for hendes hår af slanger og evne til at forvandle andre til sten med blot ét blik.

Hun bliver brugt som metafor for den ambivalente forelskelse på den nye single “Sort Magi (Medusa)” af aarhusianske Bogfinkevej, der netop er udkommet i dag.

Splittelsen kommer i særdeleshed til udtryk i singlens lyd. Den er en hybrid af den klassiske, melodiske kærlighedssang, parret med et twist af kølige 808’s og dystopiske synths. 

Men som det altid er tilfældet med Bogfinkevej, bliver det leveret med en velkendt tæft for den gode popmelodi og det besnærrende omkvæd. Sagt anderledes: Du bliver ikke til en stenstøtte ved et lyt. Snarere tværtimod.

Forelskelse ser ikke ud over sin egen næsetip

Trioen, der består af Laurits Gad (vokal og guitar), Mads Korsdal (rap) og Søren Karim Bech (rap/vokal), demonstrerer endnu en gang, at de ikke umiddelbart lader sig genreklassificere. De vigtigste elementer er indhold, catchy hooks og hårdtslående rim, mens resten er sat op til forhandling.

På “Sort Magi (Medusa)” bliver alle tre straks sat i spil henover sprøde guitarakkorder med de rammende strofer:

“Det må være sort magi/ Det som om at hele verden den står stille/ For jeg forstener når du går forbi/ For du Medusa, Medusa.”

Mytefigurens iboende egenskab bruges til at beskrive forelskelsens stejle nedslag og videre til at beskrive symbiosens fastlåste position:

“Men det er for sent/ Første gang jeg så dig i dine øjne kunne jeg se/ At vi to var permanent som hugget ind i sten/ At jeg aldrig nogensinde igen skulle være alene/ At vi var en, en, en.”

Og det er da netop også det stormfuldte sted midt imellem, som trioen italesætter på singlen. Stedet, hvor du ikke rigtig kan se, hverken op og ned for lykkens rus og måske glemmer alt omkring dig i stedet. 

”’Sort Magi( Medusa)’ handler om at forelskelse er ambivalent,” siger gruppen. “På den ene side er den fortryllende, på den anden side kan den virke betvingende, og som om følelsen ikke tager hensyn till dine praktiske omstændigheder i livet, eller dit behov for ikke at hengive dig til et andet menneske.“

Hør den her: 

Redaktionen anbefaler
Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Jonas Ringtved: Når manden i sort kigger forbi

Det er som om, at de dybeste af stemmer altid har en mørk historie. Det er ikke kun varme og glæde, der kendetegner den slags røst, der svøber sig om sjælen som en salvende balsam. For aalborgensiske Jonas Ringtved indløste Johnny Cash indgangsbilletten til...

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Little Winter: En sang til alle Julia’erne derude

Den aarhusianske kvintet byder på første udspil fra deres kommende debutalbum, Wonderlost. Singlen “Julia” fanger albummets grundessens af at være forundret og forvirret, fanget imellem utopisk kærlighed og det bratte brud, på én og samme tid, og således være, ja, du...

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

Ring Them Bells: Et sexet bæst af en single

De københavnske psych-rockeres tredje single spiller som det dekadente soundtrack til en amerikansk kult-tv-serie. Hør den besnærrende “I’m Not Really There” her!Det er den slags fordækte hymne, som man snildt kunne forvente lægge dæmpet i baggrunden på en scene fra...

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Sundays: “Stilheden var afgørende”

Endnu engang imponerer folk-noir kvartetten SUNDAYS med ny maxi-single, “All We Have is Time” og “Salt of the Earth”. Denne gang har Asger Techau (Kashmir, Little Jimmy Reeves, Kúlu, solo) siddet i producerstolen, og han fremhæver både orkesterets mest drivende...

Aztek: Eksistentiel podning

Aztek: Eksistentiel podning

Den aarhusianske kvintet Aztek fortsætter det frugtbare samarbejde med Anders Søndergaard (Go Go Berlin) i producerstolen. Det udmønter sig nu i den nye single “I Am Not Who I Wanted To Be”, som ikke er bleg for at byde det eksistentielle anstrøg op til dans. Hør den...