5 minutter at læse

Snakefingers INC anbefaler 10 album

Snakefingers INC er en skæv rockmaskine, der byder på lige dele twang-guitar, punk-pedaler og jazz-improvisation, altid med den gode melodi i fokus. Her guider de til 10 album, du absolut bør høre.

Det ville være misledende at kalde Snakefingers INC for charmerende nybegyndere. Det er nemlig garvede kræfter, der ligger bag den lille Aarhus-trio med det støvede og skramlede lydunivers.

Medlemmerne – Kajsa Vala (guitar), Mathias Gregersen (bas/vokal) og Christian Windfeld (trommer) – er alle på hver deres måde en inkarneret del af det danske musiklandskab.

Bassist og forsanger Mathias Gregersen holder for eksempel rockdyderne i hævd, når han svedigt svinger bassen for rockbæsterne The Boy That Got Away. Det hindrer ham dog ikke i som en kamæleon at blende kompetent ind i dansksprogede Verdens Sidste Idé, der byder på poetisk, energisk rock tilsat synth og horn.

Kajsa Vala har taget turen fra Åbyhøj til Nashville, Tennessee, og tilbage igen. I dag høster hun gode anmeldelser for sin roots-prægede Americana-lyd under eget navn. Dog skal man i Snakefingers INC-regi ikke forvente, at det kun er sart guitarspil, som hun leverer. Nej, der er smæk på spaden for alle pengene, når hun stikker af for den vante twangede Americana-lyd.

Trommeslager Christian Windfeld har bygget sig en fremragende karriere på sin evner som rytmisk improvisator. Han er kendt for på minimalistisk vis at barbere sin lyd ned til kun at fokusere på ét instrument og herfra transcendere dets umiddelbare essens. Han har medvirket på intet mindre end 30 indspilninger og udsendt to soloalbum under navnene FØRSTEPERSONENTAL og ROTUNDA.

Snakefingers INC giver koncert på Headquarters torsdag den 10. oktober. Trioen har udgivet to singlevinyler, Gul Fugl og Lilla Hunkat – , der trods de danske titler er på engelsksprogede. Til koncerten er det muligt at købe vinylerne, som – måske – er verdens bedste koncertminde.

Her guider de til 10 album, som du bør give et lyt, og samtidig tjener det måske også som en glimrende introduktion til deres personlige lydunivers.

Albumklassikeren over dem alle: Jimi Hendrix – Electric Ladyland

Jeg pendlede mellem Horsens og Kolding og har rålyttet til albummet.

Hele albummet er en perlerække af genialitet, og noget der på papiret ikke burde fungere musikalsk bliver forløst eminent på blandt andet på det her nummer (“Electric Ladyland”).

Et overset album, som alle burde høre: Motorpsycho – It’s a Love Cult

Igen en perlerække af sindsygt gode sange! Bandet er kæmpe i hjemlandet Norge og Tyskland, så de svinger tit forbi til uforglemmelige liveperformances.

“Custers last stand” er et bud på grundessensen af, når de er bedst – et fantastisk bas- og guitarriff, en vokal med noget på hjerte, og en komposition, der er forståelig, men tager røven på en gang på gang.

Det mest syrede album: Captain Beefheart – Trout Mask Replica

Kan ikke findes på Spotify, men altså, det er vel en undersøgelse af, hvordan man også kan lave musik. Det er max syret, men der er mere tilgængelige numre som “Dachau Blues” og “Ella Guru”.

Her er links til hele albummet på Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=n4mts7X40FA

Bedste (næsten) instrumentale album: The Mothers of Invention – Hot Rats

Igen en klassiker fra “back in the days” …  Mange kender hit-sangen “Peaches in Regalia”, men resten af albummet er meeega fedt. For eksempel er “The Gumbo Variations” god impro-syre.

Det album, som jeg/vi altid sætter på, når festen skal i gang: Beck – Midnite Vultures

Jeg kender ingen der kan stå stille til “Milk and Honey”!

Det ultimative breakup-album: Beck – Seachange

Hørte det første gang som helt ung og forstod ikke helt, hvad det gik ud på. Men efter nogle lyt er det stadig noget, jeg sætter på her 15 år senere.  Nummeret “Paper Tiger” har fantastisk bas og er, ja, en fantastisk sang.

Det album, der har betyder mest for mig/os som musikere: Jellyfish – Spilt Milk

Hele albummet er komponeret, så hver sang repræsenterer en drøm (pladen begynder med, at man falder i søvn og slutter med et vækkeur). De kalder det selv for powerpop, og jeg vil måske tilføje tyveri ved højlys dag (de stjæler med arme og ben fra alle de store), men det er spækket med genialiteter og er så gennemarbejdet, at det er svært at forstå.

“Joining a fan club” er hittet, og ud over nogle enkle numre jeg synes bliver liiiige lovlig klistret, er det så melodibåret og musikalsk, at jeg stadig bliver ved med at opdage nye detaljer i numrene.

Albummet, jeg er mest stolt af: Snakefingers INC – Gul Fugl

Altså, vi har udgivet 4 numre så det er et begrænset sortiment. Men synes alligevel Idiodysée er det nummer, som vi er lykkes bedst med. 

Nummeret startede i virkeligheden som en børnesang, som jeg lavede på en højskole med titlen “Bedstefar, bedstemor”. Jeg skrev og indspillede det på en eftermiddag og fik alle ungerne til at indsynge teksten. Der er faktisk sket overraskende lidt med nummeret siden da.

Det album, jeg/vi helst vil gå kold til på en vens lokum: Queens of the Stone Age – Rated R

Hvis man skal gå kold, skal man gøre det med stil!

Det album, jeg/vi vil begraves til: Christian Balvig Sekstet – Music For Humans

Det er en af mine venner, der har begået albummet. Han er en fantastisk dygtig komponist og har i sin sekstet lavet en lille perle af et album. Jeg har tit hørt det fra ende til anden!

Redaktionen anbefaler
The Slow Scare anbefaler 9 album

The Slow Scare anbefaler 9 album

Hvad betyder Alanis Morisette og Seether for dig? For The Slow Scare står de bag de album, der har betydet mest for duoens medlemmer Baby Bitter og Deadly Fred. The Slow Scare giver som optakt til deres koncert på HeadQuarters, torsdag den 10. marts, 9 fede...

Årets Bedste Album 2021: 10 – 06

Årets Bedste Album 2021: 10 – 06

Vi kan hurtigt blive enige om, at vi nok kommer til at se tilbage på 2021, som året der bare blev ved med at give.Heldigvis da også i en musikalsk forstand. For året igennem har de danske musikere udgivet så mange gode albums, at det er uretfærdigt at skulle plukke...

Christian Hede anbefaler 10 album

Christian Hede anbefaler 10 album

Med en fortid i hårdtslående Pet the Preacher, senere troubadur som Bellhound Choir, står Christian Hede Madsen nu på egne ben. Han gør det under eget navn og nu på det danske sprog. Vi har talt med ham om sprogskifte og hans nye EP, Øbo, og derudover givet ham den...

Bite The Bullet anbefaler 10 album

Bite The Bullet anbefaler 10 album

Et af dansk rocks bud på en solid fuzz-knytnæve lige i fjæset, Bite The Bullet, guider her til 10 album, som du absolut bør tjekke ud. Det er første aften på Grimfest, 2019. Det er torsdag. Den danske sommer lever ikke helt op til den forgående sommers høje...

Red Lama anbefaler 10 album

Red Lama anbefaler 10 album

Det er et spørgsmål, musikjournalister elsker at stille, og som bands oftest hader at svare på. For helt ærligt, hvem har også lyst til at efterkomme en doven blyantspidsers ønske om at selv skulle kravle ned i en kasse. Låg og mærkat på, og så er den sag lukket. Det...