Slow Scare. Kilde: YouTube
7–8 minutter at læse

HQ listen #2

Sommeren lakker mod enden, men det kan vi ikke mærke på denne uges bedste singler. Her får følelserne frit løb – om det så er altrock, poetisk pop eller musik uden for genrebestemmelse. Lyt med i denne uge, når vi præsenterer dig for blandt andet Slow Scare, O/RIOH, iomfru og The Lost Weekend.

Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem og tilføjer dem til vores playliste på Spotify.

HQ listen består således af ugens mest uimodståelige nye tracks, som vi har spillet nonstop på vores redaktion, og vi forsøger at sætte ord på, hvorfor de er det, man kalder en rigtig ørehænger.

HQ Listen er dit hurtige overblik over morgendagens hits. Så lyt med og find dine nye yndlingssange.

Slow Scare – Scream (All You Want)

Aarhus har i Slow Scare fået sit eget spændende bud på en dekadent duo, der går The Kills og The Raveonettes i fodsporene – uden at miste sig selv i skyggerne. 

Vokalist og bassist Anna Haaning (Baby Bitter) og guitarist Frederik Ejdrup (Deadly Fred) har siden 2019 fostret store og udskejende ambitioner om sammen at overtage den elektroniske indie-scene. Singlen “Scream (All You Want)” er første gjaldende krigshyl i overtagelsen af den endnu intetanende verden.

Og tro os, med sin tilhørende musikvideo er det tydeligt, at Slow Scare fra allerførste sekund er kommet for at se blod. Det her er attitudefyldt indie-rock af højeste kaliber, cool uden at være afvisende, og sejt uden at miste sin ømhed. 

Den støvede guitarlyd genkalder sig Duane Eddy – om han havde haft vildere knas på den glødende rørforstærker, vredere, tatoverede fingre, og mere eyeliner end cowboyhat – mens Haanings vokal vibrerer kraftfuldt og harmonisk som en blanding mellem engel og hun-djævel. 

“‘Scream” handler om evindelighed. Om altid at blive frustrerende betaget af mennesker, der er ustyrlige og uforudsigelige. Om at falde for karaktertræk, der fremelsker ens egne værste sider, og være håbløst og ubarmhjertigt bevidst om det. Titlen er en flabet opfordring fra den bevidsthed; bare skrig alt hvad du kan, du kommer ikke til at ændre dig,” lyder det fra duoen om singlen. 

Og det er vist ikke kun titlen, der er en anelse flabet. Musikvideoen taler for sig selv.

[Du kan fange Slow Scare på Kedelhuset, Silkeborg, torsdag den 16. september, Turbinen, Randers, fredag den 17. september, og Fermaten, Herning, lørdag den 18. september.]

O/RIOH – Money Pt. 1

Du kan ikke sætte et mærkat på O/RIOH. Den viljestærke kunstner er kendt for at lave slagkraftige sange med hårde beats og autotune-forvrængede vokaler, hvis tekster handler om sex, penge, udmattelse og alt derimellem. Fuck genre, consent til blot at føle musikken! Formålet er udelukkende at skabe bevægelse hos lytteren – både fysisk og mentalt. 

Og det har O/RIOH tidligere formået på sange som den smukt drømmende “I’ve Seen You Before” og den hoftevridende “Shake Pussy”, hvis morsomme og opsigtsvækkende musikvideo burde være en glæde for de fleste katteelskere.

På “Money Pt. 1” tager O/RIOH sigte på kapitalismens favntag om musikbranchen, samtidig med, at hun vender blikket indad og ser sig selv fanget i dens (ofte hule) løfter om berømmelse og penge. 

»For nogle år tilbage, umiddelbart inden vi startede Cech Records, (O/RIOHs pladeselskab red.) var jeg til ‘speed dating’ med forskellige gatekeepers fra musikbranchen. Alle, måske på nær én, gav mig samme råd: ‘Du skal fokusere på at lave det der ene hit’ Når jeg tænker tilbage på det, ser jeg for mig, at de allesammen så helt ens ud, ligesom Mr. Smith fra Matrix og talte helt synkront med samme stemme. Ret nøjer.,” fortæller O/RIOH og fortsætter:

“Det er et billede på kapitalismens tag i musikbranchen, og hvordan den fordrer konkurrencementalitet og ensartethed. Samtidig er det et billede på mit eget forhold til kapitalisme. Jeg kan ofte opleve mig selv lefle for den, når jeg søger anerkendelse og succes, men samtidig hader og afskyr jeg kapitalisme big time. Men det kan I høre mere om i Money Pt. 2.”

Og O/RIOH ligger ikke bladet for munden, men siger det ligeud: “if I just had another style if/ I just worked harder smarter/ focus on writing that hit/ you know that one hit/ just one hit/ thats where the money is.”

Mens ideen om at få et hit med en single, der handler om at få et hit, får hjernen til at værke henad “Inception”, ser vi frem til O/RIOH’s kommende album.

 iomfro – jeg føler

Den poetiske puls banker hårdt i aarhusianske Alma Kjær Agergaard. Under navnet iomfro debuterede hun i marts med singlen “Ægte Kvinder”, som i den grad gjorde hende bemærket for sin skarpe observationsevne og talentfulde dans med ord, og senere den blændende “danse”.

Med den nye single, “jeg føler”, fuldender iomfro sin single-triologi med et ømt stykke spydig pop-musik. Sat til et flot, afdæmpet lydbillede, med ringende guitarer og synthflader, får vi den rene pop-poesi, der nøje indfanger den turbulente overgang fra teenageårene til voksenlivet med tematikker som ensomhed, kærlighed og tankemylder.

Den afmålte vokal diktion og de finurlige vendinger leder tankerne over mod 70’ernes danske digtning, men med en skarpere og mere veldefineret brod. Og den flotte musikvideo vil utvivlsomt få alle unge aarhusianere til at føle sig hjemme.

Iomfro kan opleves til den kommende SPOT Festival, ligesom det netop er blevet annonceret, at hun spiller til Kronprinsparrets Priser d. 25. september.

Emma Hørlyck – Kaster Mig Lidt I Kærlighed

Den produktive Emma Hørlyck har skrevet et nummer for at vise sin taknemmelighed for festen, vennerne, livet og den flygtige lykke, ja, alt det som vi manglede under Corona-nedlukningen.

Uden en plan-b satser Hørlyck benhårdt på musikken. I 2018 modtog hun Engelsholm Højskolelegatet af Mads Langer og Engelsholm, og i 2020 udgav hun debutalbummet, Fra En Drømmer Til En Anden. Det skulle være blevet efterfulgt af en Danmarksturné, som blev aflyst grundet Corona, og det gav frustrationer nok til at hun blot to måneder efter første udgivelse stod klar med andet album: KLAR, PARAT, RESTART.

Sangen blev skrevet tilbage i februar, hvor Hørlyck var blevet ramt af en depression. Efter en stor bunke melankolske sange, blev “Kaster Mig Lidt I Kærlighed” forsøget på at rejse sig igen – og det lykkedes. Prøv selv at se om du kan stå stille til den yderst fængende single. 

Sangen er fremført med artisten Benner og musikvideoen er sammenklippet af gode stunder fra Hørlycks eget liv. Klippene hjalp efter sigende Hørlyck en tro på at glæden ville vende tilbage – og det er de da bestemt også.

The Lost Weekend – Colors Breaking Loose

Københavnske The Lost Weekend holder atter altrock-fanen højt på deres nye single “Colors Breaking Loose”, men de viser også en større spændvidde en tidligere – og det lover godt for det debutalbum, bandet arbejder hårdt på.

Hvor bandet tidligere har trukket sammenligninger til de britiske mastodonter My Bloody Valentine og The Stone Roses, formår The Lost Weekend på “Colors Breaking Loose” at indkapsle et mere kondenseret, poetisk og nutidigt noise-pop udtryk.

Forsanger Jefrrey Markkus charmerende og knasttørre, let knækkende vokal fortjener en lille samling med Go Go Berlin’s Christian Vium. Den drager lytteren ind i et univers af summende støj, melodiskvandrende bas og brusende shoegaze-guitarer. Perfekt til de absolut sidste dage af sommer. 

“Colors Breaking Loose” handler om, hvordan følelser, savn og det at miste kan hobe sig op indeni for til sidst at eksplodere i farverig energiudladning.

”Farvernes kreative sprog kaster passion ind i al smertens mørke. Sangen er en hyldest til poesiens utæmmede følelsessprog der via sin kraft vender afmagt og tab til musik og poesi – og via sit abstrakte sprog giver en slags dybere healing og lindring til sorgen. Farverne repræsenterer det abstrakte sprog, som de store følelser har brug for, for at vi kan finde en slags mening i det der somme tider føles meningsløst,” fortæller Markkus.

Twin Dive – YGI (You Got It)

Aarhus’ alt-rock tvillinger er tilbage i storform. Læs mere her. 

Redaktionen anbefaler
HQ listen #3

HQ listen #3

I denne uge er der både kys og lussinger i luften. Vi bliver budt på disco/funk og soul, drømmende pop, hård metal, ungdommelige vrede, og en smule nepotisme. Det her er HQ listen i en uge, der også byder på SPOT Festival i Aarhus, og måske du ser nogle af disse bands...

HQ listen #1

HQ listen #1

Vi åbner ballet med den første HQ listen. I denne uge har vi lyttet til fem fede singler, og dem synes vi, at du også burde give et ordentligt lyt Hver uge udkommer et væld af singler fra danske kunstnere. På HQ listen samler vi op på de bedste af dem, hvoraf vi i...