Martin Zeppelin // Foto: Per Bergmann
3 minutter at læse

SPOT ’22: Martin Zeppelin

Martin Zeppelin er ikke uvant med at stå i front. Det har han gjort i anmelderroste Astronaut, som har modtaget kritikerroser i både ind- og udland.

Til gengæld bød pandemien ham at udforske nye sider af sit sangskrivertalent, da han netop havde færdiggjort sin kandidat i sangskrivning på musikkonservatoriet. Måske ansporet af en mentor som Peter Sommer, begyndte Martin Zeppelin nemlig at skrive sange på sit modersmål. 

Sangene udmøntede sig i det flotte album, Tropenat, og sangene er da også endelig blevet luftet live. Martin Zeppelin og band har nemlig været inviteret med som opvarmning for Folkelubben. 

Nu er han atter aktuel med albummet, Skyggeblomst, der udkom i april, og publikum på HeadQuarters kan se frem til, at musikken slår gnister, når det syv mand store band inklusiv Zeppelin optræder på dette års SPOT Festival.

Vi har talt med Martin Zeppelin om, hvad SPOT betyder for ham og hvad vi kan forvente af koncerten.

Hvilken betydning har SPOT Festival for jer?
 
Der er en nysgerrighed i luften som smitter af på musikerne. Folk er meget åbne og lytter. 

Hvad glæder I jer mest til ved at optræde på SPOT Festival?

Jeg glæder mig til at spille, fordi jeg udgiver mit album Skyggeblomst en uge før koncerten – den 29. april. Så vi kan spille nogle af de nye sange fra albummet, det passer jo helt perfekt. 

Hvad kan publikum forvente fra jeres koncert?

Man kan forvente, at der bliver højt til loftet… Her taler jeg også om de andre artisters koncerter. HQ bliver da en af de vildeste scener i år? Vi glæder os rigtig meget.

Har I et særligt minde fra at have været på SPOT tidligere – som publikum eller optrædende?

– Jeg har ikke optrådt på Spot med mine egne danske sange, men jeg er forsanger i Astronaut, som spillede et år, hvor vi faktisk blev afvist af Spot, men Jesper Mardahl fra Promus havde et off-spot arrangement på Radar, hvor han så inviterede os til at spille, da vi tænkte at løbet var kørt i denne omgang. 

– 10 min. inden vi skulle spille, fortalte de os, at der stod over 100 mennesker udenfor som ikke kunne komme ind, fordi der ikke var plads til flere på Radar. Efter vi havde spillet koncerten fik vi 5 stjerner i GAFFA, og så lavede de en artikel om de 10 bedste koncerter ud af alle på Spot det år, hvor vores koncert så var med, sammen med blandt andre Blaue Blume og Kwamie Liv. 

– Det var ret godt for os på det tidspunkt at erfare, at vi havde så god opbakning, at det kunne vi sagtens hamle op med. Og at Jesper Mardahl tilsyneladende var en god booker det år. 

– Vi spillede også på Limbo scenen nede ved Godsbanen et år, kl 1 om natten. Det var den vildeste Spot-oplevelse jeg har haft. Folk gik helt amok, og mine bukser sprang da jeg crowdsurfede. På en eller anden måde.

Martin Zeppelin spiller på HeadQuarters, fredag den 6. maj, klokken 21.00-21.30


Redaktionen anbefaler
SPOT ’22: BRUNSTEN

SPOT ’22: BRUNSTEN

“Brunsten blev dannet i 2016, og vi har været dannet lige siden!” Således opsummerer trioen Brunsten sig. Der er ikke så meget pis - de lader musikken tale!  Dannelsen kommer dog af de tre musikeres omfangsrige cv. Rødderne er nemlig solidt forankret i grupper...

SPOT ’22: Verdens sidste idé

SPOT ’22: Verdens sidste idé

Mens verden stod stille - og trak vejret igennem mundbind - var der tryk på de kreative kedler i Verdens Sidste Idé. I løbet af de sidste to år er det blevet til intet mindre end to anmelderroste album og én EP. Hjemvendt fra deres første ægte tour er det modnende...

SPOT ’22: SABOTØR

SPOT ’22: SABOTØR

Fra crew til scene. SPOT Festival 2022 er ekstra speciel for ikke-robotterne i SABOTØR. Det er nemlig første gang, at de skal spille på festivalen selv. Og publikum kan godt skrue op for forventningerne og lysten til tung-rocket larm på dansk. SABOTØR er nemlig sultne...

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare er morgendagens dekadente helte. De er de tidligere udstødte, der sender en egenrådig stikpille til alle de fortidige bøller og monstre. Og de har givet hinanden et løfte om at ruske livet ud af sin døsighed og opfylde deres ambitioner om at blive...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...