SABOTØR // Pressefoto
3 minutter at læse

SPOT ’22: SABOTØR

Fra crew til scene. SPOT Festival 2022 er ekstra speciel for ikke-robotterne i SABOTØR. Det er nemlig første gang, at de skal spille på festivalen selv. Og publikum kan godt skrue op for forventningerne og lysten til tung-rocket larm på dansk. SABOTØR er nemlig sultne efter at give en ordentlig én på sinkadusen. 

Stoner rock på dansk? Kan det lade sig gøre, tænker du måske. Svaret er et højt og metal-rungende: Ja, for helvede. Og de hedder i øvrigt SABOTØR. 

Med en tung og groovy, fuzz-beskidt lyd og et tekst-univers på dansk er SABOTØR modgiften til de mange hjerte-smerte-rim på de kommercielle, danske radiostationer. SABOTØR kan lyde vrede, og det er de måske også, men hvad de først og fremmest har, er hjerte.

Og det banker vildt og blodigt. Det har attitude og kan puste sig op, ligesom musikken kan vrænge af omverden. Det gør den for eksempel på bandets første single, “ROBOT”, som er en decideret krigserklæring mod den altomsluttende perfektionskultur, der får os til at føle os forkerte og ensomme. 

Gemt bag masker, ja, det kan se skræmmende og fremmedgørende ud, men bandet selv er klare i mælet.

“Vi er ikke robotter. Det er bare masker. Vi er ægte mennesker. Vi synger på dansk. Vores tekster er bedre end de andres. Vores lyd er unik. Vi har en trestemmig bas. Den lyder af smadder. Det er sådan, vi kan lide det. Vi er kommet for at forandre verden. Vi starter med Aarhus. Det starter lige om lidt,” siger de nemlig.

Debutalbummet ud kommer fredag den 10. juni i år, men lad da være med at hænge i bremsen og se dem først på SPOT Festival. Det bliver et brag af en fest!

Vi har talt med bandet om, hvad SPOT betyder for dem og hvad vi kan forvente af koncerten.


Hvilken betydning har SPOT Festival for jer?

Spot er et fedt sted at finde nye kunstnere, før de bliver rigtig store – og så er det jo lige i hjertet af vores hjemby. Det giver hjemmebanefordel, selvom vores venner er for fattige til at købe en billet, og så er det en klar fordel, når aftenen er til ende, at det næsten er til at overskue at finde hjem til sin egen seng og ligge i ske med kæresten og/eller en shawarma.
 

Hvad glæder I jer mest til ved at optræde på SPOT Festival?

– Vi glæder os til at se nogle nye ansigter i publikum og få vores nye musik ud til folk, der ikke kender os endnu.

Hvad kan publikum forvente fra jeres koncert?

– Høj intensitet, humor, overraskelser, og masser af larm. 

Har I et særligt minde fra at have været på SPOT tidligere – som publikum eller optrædende?

– Der er mange minder. Vores trommeslager sneg sig ind til den allerførste SPOT ved at slikke sig på armen og få en andens stempel overført. Siden dengang har vi hørt et utal af fede koncerter, været crew bag scenerne, og vi har væltet skæve og stive rundt foran scenerne og op og ned ad Musikhusets korridorer. Vi har aldrig stået på scenen til SPOT før, så det glæder vi os til. 

Spiller på HeadQuarters, fredag den 6. maj, klokken 17.00

Redaktionen anbefaler
SPOT ’22: BRUNSTEN

SPOT ’22: BRUNSTEN

“Brunsten blev dannet i 2016, og vi har været dannet lige siden!” Således opsummerer trioen Brunsten sig. Der er ikke så meget pis - de lader musikken tale!  Dannelsen kommer dog af de tre musikeres omfangsrige cv. Rødderne er nemlig solidt forankret i grupper...

SPOT ’22: Martin Zeppelin

SPOT ’22: Martin Zeppelin

Martin Zeppelin er ikke uvant med at stå i front. Det har han gjort i anmelderroste Astronaut, som har modtaget kritikerroser i både ind- og udland. Til gengæld bød pandemien ham at udforske nye sider af sit sangskrivertalent, da han netop havde færdiggjort sin...

SPOT ’22: Verdens sidste idé

SPOT ’22: Verdens sidste idé

Mens verden stod stille - og trak vejret igennem mundbind - var der tryk på de kreative kedler i Verdens Sidste Idé. I løbet af de sidste to år er det blevet til intet mindre end to anmelderroste album og én EP. Hjemvendt fra deres første ægte tour er det modnende...

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare er morgendagens dekadente helte. De er de tidligere udstødte, der sender en egenrådig stikpille til alle de fortidige bøller og monstre. Og de har givet hinanden et løfte om at ruske livet ud af sin døsighed og opfylde deres ambitioner om at blive...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...