TROLN © Youtube
4 minutter at læse

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

Vi skrev tidligere i år: “TROLN har på deres debut-album formået at skabe et stemningsmættet helhedsindtryk, hvor de stilsikkert udfolder deres egen lyd.” Nu er kvarten klar med en musikvideo til albumtracket “Morphia”, der tjener som en glimrende introduktion til albummet – hvis du endnu ikke har hørt det. Se den sanselige musikvideo her.


Den københavnske kvartet TROLN imponerede med deres selvbetitlede debutalbum, hvorpå de skabte et majestætisk storladent og hypnotiserende lydbillede. Selv kalder de genren “cinematic slow”, og det er da også dækkende for den yderst filmiske musik, som roligt men sikkert kryber dybt under huden på lytteren.

Det er den slags musik, der kan få virkeligheden til nærmest at gå i slowmotion, mens man venter på de rette rulletekster begynder at glide ned fra toppen af byens hakkede skyline under den mørknede horisonts hvælving.

Er du endnu ikke bekendt med albummet, udgiver de i dag en stemningsfuld musikvideo til albumtracket “Morphia”, hvor den førnævnte følelse i den grad er udtalt. Den er en velkommen introduktion til bandets lyd og æstetik.  

Musikvideoen, som er filmet både uden for Hamburg, i Norditalien og i Danmark, sender tankerne tilbage på den sommer, vi lige har sagt trist farvel til, og gør mindet om dens farver og svale tempo mere smertelig i tankerne. Den er instrueret af sangerinde Helene Navne, og hun rammer fornemt nummerets tone i billedeformat.

Now is not the time to die

For “Morphia” er lyden af en nærmest glamourøs virkelighedsflugt. I vores anmeldelse tidligere på året bemærkede vi om tracket: 

“Hvor sangene hidtil har haft et psykedelisk skær, står det særlig udtalt på “Morphia”, der nærmest tipper bagover i sin sløve vægt. Vi befinder os i morfinrusens forglemmelse og ser verden gennem dis på længere og sløret afstand. Stemmerne taler til os fra alle retninger og luller os ned i dybet. Det er den romantiske bohemedrøm om misbrugets flugt sat til et sfærisk soundtrack, der kalder på havets bundløse bølgeskvulp.”

Den betragtning går fint i spænd med Helene Navnes egen udlægning af sangen. For hende handler den nemlig blandt andet om, hvordan at forsvinde ind i glemslen kan sætte sindet fri fra den nagende virkelighed, men også resultere i selvdestruktion, hvis du dykker for dybt, for længe.

“Sangen handler om den glemsel, der er at finde i at lukke øjnene og forsvinde i en drømmeverden fri fra ubehagelige realiteter, men med bevidstheden om, at den tilstand kan medføre døden,” siger Navne.

“Så den ender med at vende tilbage til overfladen af det dybe hav – og livet: Now is not the time to die.”

TROLNs medlemmer – Helene Navne (vokal, bas, piano, effects), Henrik Liebgott (guitar), Christian Rønn (wûrlitzer & keys/synths/piano/effects) og Thomas Olsen (trommer & beats/effects) – er kendinge på den københavnske musikscene og har tidligere arbejdet sammen med navne som Ganga, Ikue Mori (US), Nathan Larson (US), Marie Fisker, Mikael Simpson, Smash (E), Sort Sol og Spinkel (DK/UK).

Deres selvbetitlede debutalbum består af syv drømmende, filmiske og stemningsmættede sange. Komponeret og indspillet delvist live på Refshaleøen i et stort, smukt lokale med udsigt til himlen og røgen fra forbrændingsanlægget i Amager Bakke. 

De dybe beats og lyse melodilinjer er sat sammen med maskinelle drone-lyde. Dystopisk på den ene side, men med ønske og håb om mening og kærlighed på den anden – altid en søgen efter skønhed, skrøbelighed og styrke i sjælens mørke nat såvel som i den neonbelyste by. Du kan støtte orkesteret på Bandcamp her og ellers lytte til albummet på Spotify

Redaktionen anbefaler
Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

(I)Godmorgen, du er dybt godnat. Du sidder her vågen om natten som det næste ligegyldige røvhul i en lang række af ulæste tastaturkrigere, fordi tilstanden søvn pludselig er blevet en mærkbar mangelvare i dit personlige kælderparadis.  Velkommen til. Her er lavt...

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej. I dag har vi premiere på musikvideoen til “(There is No) There, There” fra det nye album, After...

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Det er ikke et nemt år at udgive nyt album i. Uanset hvor godt, drukner det nemt i lockdown-slummer. Det har dog ikke slået hverken Favor eller In Memoirs ud. De to musikere slår hovederne sammen på den nye, fængende single “So What”, der udkommer i dag. Se...

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Det er ikke kun musikken, der har vokseværk. Kúlu’s seneste single, “Biggest Tone”, en personlig sang om der var nogen, kommer i følgeskab med en dybt ambitiøs musikvideo, hvor tidens sci-fi-trend i den grad bliver udnyttet. Er du også lidt træt af...

Among Phantoms ser rødt

Among Phantoms ser rødt

Among Phantoms træder ud af skyggerne og giver endnu en appetitvækker på deres kommende debutalbum, Memories/Catastrophes, der udkommer torsdag den 1. oktober. Singlen “Red” lander som en knytnæve i fjæset og kommer i følgeskab med en fed musikvideo. Se den...