4 minutter at læse

Fremmand rocker med Black Rebel Motorcycle Club

Mens nogle drømmer om at stå på scenen med deres idoler, har et stålsat Fremmand allerede realiseret det. Sidste år havde de Peter Hayes, guitarist i Black Rebel Motorcycle Club, med på scenen i Den Grå Hal, og det er der kommet en fed live-video ud af. 

Det er en drøm for mange upcoming bands at sikre sig en god tjans som opvarmning for et større band. I sidste uge fortalte rocktrioen Diplomatic Immunity, at det var et af deres mål for det kommende år.

For færøsk-danske Fremmand er det mål allerede nået. De var nemlig opvarmning sidste år for det amerikanske kultband Black Rebel Motorcycle Club over flere datoer både herhjemme og i Europa. 

Men rock-drømmen stopper ikke her. Det er imellemtiden også blevet til et dybere venskab mellem de to bands, og derfor medvirker BRMC’s guitarist og sanger, Peter Hayes, også på Fremmand’s selvbetitlede debutalbum, som udkom i 2018.

Han spiller på sangen “Holding on to Love“, som nu har fået en live-video. Da Fremmand sidste år spillede support for BRMC i Den Grå Hal den 5. juni, indtog den inkarnerede amerikanske rocker scenen sammen med bandet for at fremføre nummeret med fuld pondus. Se videoen her forneden.

Guitargrød

Nogle rockstjerner er større end livet selv på den måde, at de larmende indtager et lokale og suger al opmærksomhed til sig. Anderledes er det med Rebel-guitaristen. Han gør ikke det store væsen af sig, hans magnetisme består snarere i at være mindre fremtrædende.

“Han er meget underspillet. Han siger ikke så meget,” siger Tobias Weltzer, trommeslager i Fremmand. “Men han ville ikke have sagt ja, hvis han ikke syntes, at det var et fedt nummer, og han havde det også sjovt med at indspille sine mange guitarspor.”

Hayes havde én gang tidligere været med Fremmand på scenen i Tyskland, men han var game på at gøre kunsten efter, da de ramte København. Under lydprøven løb de hurtigt nummeret igennem, og så måtte det ellers briste eller bære. Som man kan se i videoen, var der ingen slinger i valsen.

“Man vokser lige ti centimeter, når han kommer op på scenen og står ved siden af dig”

Og det er da også en oplevelse, der kan mærkes på krop og sjæl, når man har et idol med sig på scenen.

“Man vokser lige ti centimeter, når han kommer op på scenen og står ved siden af dig,” siger Weltzer. “Det vil man gerne gøre noget mere. Det kunne man altså godt hurtigt vænne sig til.”

Det er dog ikke kun tilstedeværelsen af den tørklæde-gemte Hayes alene, der gør indtrykket så kraftigt for Weltzer. Det er også hans karakteristiske lyd, som er formet af adskillige forstærkere og effekter og ikke mindst en særegen stil, som guitaristen har brugt flere år på at forme og som nu ligger helt naturligt for ham.

“Han har en superfed sound,” siger Weltzer, der tidligere har lavet et “gear-run” med Peter Hayes på Train for TC Electronic. “Han har fire forstærker, som han har koblet sammen, og det gør, at han har en kolonorm sound. Det er sådan en fed guitargrød, og lad mig bare sige at være i den grød er en enormt fed følelse.”

Nummeret “Holdng on to Love” er et shout out til folk om at tro på kærlighedens kraft. Den handler om at tro på, at kærligheden er lyset, der bringer folk sammen, i en verden, der kan virke kaotisk og mørk. Og det ulmende mørke kan man især mærke snerten af i Hayes’ guitarspil, der ikke kan sige sig fra at levere det svulstige tæppe af forvrængning – eller “guitargrød” – som udmærker Black Rebel Motorcycle Club’s største hits.

Se “Holding on to Love” – Live feat. Peter Hayes her:

Redaktionen anbefaler
OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW: En Eksplosiv Genfødsel af Rock ‘n’ Roll

OTAN RAW's debut-musikvideo "Searching for Life" er en kraftfuld erklæring, der genopliver den autentiske ånd i rock 'n' roll. Med dybe rødder i rockens historie og en evigt relevant stemme præsenterer bandet en eksplosiv og dynamisk oplevelse, der ikke efterlader...

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

SUPERSCUM: Ind i vildmarken

Den aalborgensiske kvintet SUPERSCUM er aktuelle med ny single og musikvideo. “Into the Wild”  kommer direkte fra bandets hjemmebyggede studie, og de står selv bag produktion, mix og master, så lytteren for alvor kan høre, hvad SUPERSCUM anno 2023 lyder af. ...

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Mens de fleste af os denne kolde januar stadig prøver at komme sig over nytårsbraget og finde fødderne igen, giver bidske Twin Dive os en omgang elektrochokterapi med deres seneste single “Only Eyes”. Se musikvideoen her.  Twin Dive har siden deres dannelse i 2018...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...