3 minutter at læse

Sonic Moon: Støjrock møder klassisk gyser-æstetik


Bela Lugosi er død, det slog Bauhaus fast, men hans ånd lever videre i anmelderroste Sonic Moon’s seneste musikvideo, som netop er udkommet i dag. Du kan se deres gyser-homage til titelnummeret, “Usually I Don’t Care for Flowers”, her.

I slipstrømmen af sidste år udkom aarhusianske Sonic Moon med deres anden EP, Usually I Don’t Care for Flowers, men det ville være en gruelig fejl at tænke den som tilhørende det forgangne årti af den grund. Langt fra!

EP’en og dens fem slagkraftige sange er nemlig, som al rock bedst, tidløs, og den indædte, klaustrofobiske atmosfære, der kendetegner udspillet, kilder smagsløgene ligeså meget i dag som i går – og vil sikkert også vække fascination for nye sultne fans i morgen.

Det er lyden af den støjende, nihilistiske aarhusianske undergrund i 2020, og kvintetten følger nu op på anmelderroserne med en nagende musikvideo til titelnummeret selv. I vores anmeldelse af EP’en bemærkede vi om det pågældende nummer:

“Det afsluttende titelnummer har en tidlig cobainsk kvalitet over sig. Tunge, stikkende guitarriffs, en bass, der ufortrødent dominer bunden, og en vokal, der svinger mellem den indadvendte resignation og bønnen udtrykt i primale sandpapirsskrig. Den konsekvente guitarsolos atonale bends står som en resolut kommentar, der synes at opsummere den lyriske destination.”

Fascination af kult-gys

Musikalsk set har vi med en blandet opskrift at gøre, som snildt trækker på stoner, psychedelic og noise rock, og det går igen i musikvideo-æstetikken, der også gør veksler på adskillige referencer. Videoen kan nemlig ligeledes ses som en visualisering af bandmedlemmernes fascination i de forstyrrende og uraffinerede udtryk i gamle kultgysere.

Og her taler vi ikke om 80’erne gory-klassikere som Hellraiser, Evil Dead og Maniac Cop, men tager skridtet længere tilbage, helt til de stilskabende første spadestik i genren.

I videoen sætter bandet det dystopiske titelnummer op mod en genklipning af kultklassikeren “White Zombie” fra 1932. Den havde tidens mest kendt skrækmester i hovedrollen, Bela Lugosi, og betragtes i dag som værende den første fuldlængde zombie-film. For at nørde helt ud over dens indflydelse har den også tjent som inspiration til chokrockeren Rob Zombies eget navn og tidligere band af samme navn som filmen.

Musikvideoen fanger ufortrødent den inderligt fortærrende stemning i sangen, og på en stormende dag i februar virker den som et passende soundtrack med billedside til.  

Se “Usually I Don’t Care for Flowers” her:

Sonic Moon spiller næste gang til Rå Fredag i Silkeborg, fredag den 20. marts, og på HeadQuarters i Aarhus sammen med Hollow Birds, fredag den 3. april.

Redaktionen anbefaler
Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

(I)Godmorgen, du er dybt godnat. Du sidder her vågen om natten som det næste ligegyldige røvhul i en lang række af ulæste tastaturkrigere, fordi tilstanden søvn pludselig er blevet en mærkbar mangelvare i dit personlige kælderparadis.  Velkommen til. Her er lavt...

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Rumpistol: Jeg slukkede for musikken

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej. I dag har vi premiere på musikvideoen til “(There is No) There, There” fra det nye album, After...

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

TROLN: Nu er ikke tiden til at dø

Vi skrev tidligere i år: "TROLN har på deres debut-album formået at skabe et stemningsmættet helhedsindtryk, hvor de stilsikkert udfolder deres egen lyd.” Nu er kvarten klar med en musikvideo til albumtracket “Morphia”, der tjener som en glimrende introduktion til...

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Favor & In Memoirs: Og hva’ så?

Det er ikke et nemt år at udgive nyt album i. Uanset hvor godt, drukner det nemt i lockdown-slummer. Det har dog ikke slået hverken Favor eller In Memoirs ud. De to musikere slår hovederne sammen på den nye, fængende single “So What”, der udkommer i dag. Se...

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Kúlu: Eftertænksomme sci-fi ambitioner

Det er ikke kun musikken, der har vokseværk. Kúlu’s seneste single, “Biggest Tone”, en personlig sang om der var nogen, kommer i følgeskab med en dybt ambitiøs musikvideo, hvor tidens sci-fi-trend i den grad bliver udnyttet. Er du også lidt træt af...