4 minutter at læse

TIGER/SWAN: Kærlighed ved første blik

TIGER/SWAN kender alt til at blive forelsket ved første blik. Det handler deres spritnye single, “Beautiful”, om, og den udkommer i dag i følgeskab med en flot musikvideo, der spiller som en ren Hollywood-thriller. Hør singlen her.

De fleste mennesker bliver aldrig ramt af lynet. Og heldigvis for det. Til gengæld oplever vi alle at blive ramt af en anden slags lyn. Det sveder ikke huden, smelter ikke håret, men det giver til gengæld hjertet et ordentlig stød.

Det er kærligheden. Den kan ramme som lynet fra en åben himmel, siger man, pludseligt og uden varsel. Ja, vi kender det så udemærket godt. 

Vi kan stå stimlet sammen i en proppet bus og fange et venligt par øjnes blik over mundbindet, vi kan gå ned af gågadens mylder og pludselig strejfe en ubekendt, vi kan tage i byen en aften, vi havde planlagt at blive hjemme, og i næste nu stå på dansegulvet ramt af øjeblikket. 

Det amourøse står på spil, når vi mindst venter det. Og nogle gange, set i det beskidte bakspejl længere nede af vejen, kan vi måske endda ønske os, at det var en virkelig elektrisk ladning, der havde truffet os. Efterskælvet er nødvendigvis ikke altid harmonisk. 

På “Beautiful”, den næstsidste single fra TIGER/SWAN’s kommende album H/E/R, får vi imidlertid en af de lykkelige historier om kærlighed ved første blik.

Trioen, bestående af Andreas Neiiendam Jensen, Christopher Østergaard og Stefan Thorsen, har en større udgivelse under opsejling. Otte personlige sange delt op i to dele, der omhandler den skrøbelige størrelse kærlighed, både den lykkelige og ulykkelige. 

Hvor de foregående singler allerede har opnået et overvældende antal streams, som tegner på, at Danmark i den grad er klar til at omfavne TIGER/SWAN’s solide pophåndværk, opper trioen dagens udgivelse med en flot musikvideo, der spiller som en ren Hollywood-thriller.

Når kærligheden slår ned

Sangene bygger på de tre herres hårdtkøbte erfaringer fra teenageårene og start 20’erne. De dykker ned i de lykkesaglige og stormombruste erindringer og pakker dem ind i en moderne, melodiøs pop-lyd.

“Beautiful” er da heller ingen undtagelse. Den tager sit udgangspunkt i den kærlighed ved første blik, som snildt fejer benene væk under dig og får dig til at glemme tid og sted. Det er ideen om den attråede så perfekt og smuk, at alt andet virker ligegyldigt, falmer i hendes nærvær.  

“Vi prøver alle, forhåbentlig, at kærligheden slår ned i os som et lyn. Jeg husker selv en aften i Marielyst, i mine spæde teenageår, hvor jeg spottede en pige tværs igennem diskoteket,” fortæller guitarist Christopher Østergaard.

“Jeg følte, at vi havde øjenkontakt indtil flere gange, men jeg anede ikke om det var mig eller min kammerat hun kiggede på. Det endte med, at hun inviterede mig på dansegulvet, og der var nærmest en magnetisk energi mellem os. Vi kyssede inden vi overhovedet havde udvekslet navne. Det skete først, da vi tog en drink i baren efterfølgende.”

For forsanger Andreas Neiiendam Jensen er der dog mere i spil end blot den totale forgabelse. For musikalsk set leger bandet også med modsætningens kraft, så fremstillingen af den overvældende tiltrækning bliver mere nuanceret. Det bliver til et slags opgør med ideen om skønhed i samme åndedræt. 

“‘Beautiful’ har en melankoli over sig, men er jo egentlig en stor positiv fortælling om at blive ramt lige i røven af Amors pil,” siger han.

“Vi kan godt lide at lege med de kontraster. Og så kan man ikke lade være med at have tidens skønhedsidealer i tankerne. Naturlighed er sgu smuk – og vi skal turde være os selv.”

TIGER/SWAN dukkede for alvor op i starten af 2019 efter singlen Novocaineblev Ugens Hit Tip og roterede på P4. I et par år havde de ledt efter deres egen lyd, en søgen der bragte bandet omkring USA, Japan, diverse festivaler og til VM på TV2.

Gruppen har konstant udviklet sig, og undervejs har de leget med synthesizere, virtuelle instrumenter, beats og elektroniske effekter, så i dag er den rendyrkede pop ikke til at tage fejl af. 

H/E/R udkommer fredag den 4. september og er produceret af Christopher Stjerne (H.E.R.O). 

Du kan se musikvideoen på TIGER/SWAN’s Facebook-side ved at følge dette link.


Redaktionen anbefaler
Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Twin Dive: Ren tanke, ingen krop

Mens de fleste af os denne kolde januar stadig prøver at komme sig over nytårsbraget og finde fødderne igen, giver bidske Twin Dive os en omgang elektrochokterapi med deres seneste single “Only Eyes”. Se musikvideoen her.  Twin Dive har siden deres dannelse i 2018...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...

Når ord runger højere end guitarer

Når ord runger højere end guitarer

White Flag Harmonies, bestående af Benjamin Kousholt og Rune Hauge Ringsmose, er eksponenter for noget af den fineste singersongwriter-baserede musik i Aarhus. I 2020 udkom de med EP’en Church, som var indspillet live i Hasle Kirke i Aarhus. Nu er de aktuelle med en...

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

Midnatsreflexioner om Twin Dive’s “YGI (You got it)”

(I)Godmorgen, du er dybt godnat. Du sidder her vågen om natten som det næste ligegyldige røvhul i en lang række af ulæste tastaturkrigere, fordi tilstanden søvn pludselig er blevet en mærkbar mangelvare i dit personlige kælderparadis.  Velkommen til. Her er lavt...