Verdens Sidste Idé // Pressefoto
4 minutter at læse

SPOT ’22: Verdens sidste idé

Mens verden stod stille – og trak vejret igennem mundbind – var der tryk på de kreative kedler i Verdens Sidste Idé. I løbet af de sidste to år er det blevet til intet mindre end to anmelderroste album og én EP. Hjemvendt fra deres første ægte tour er det modnende Aarhus-band klar til at vælte SPOT Festival 2022. 

“Med tilflytterens opmærksomme blik på den nye bys skæve taktart, tapper Verdens Sidste Idé direkte ind i byens puls og menneskene, der lever og ånder der. Det bliver fremført med en sanselig menneskelighed, der utvivlsomt gør Den Indre By til et tidløst medlevende portræt af Aarhus midtby.”

Sådan skrev vi her på HQ music i april, 2020. Den aarhusianske septet – bestående af Asbjørn Hvelplund (guitar/sang) Dennis Ahlgren (el-guitar) Andreas Skamby (trommer) Scott Westh (trompet) Marianne Lewandowski (slagtøj/kor) Mathias Gregersen (bas) Andreas Brinck (keys) – demonstrerede nemlig et overlegent overskud på deres debutalbum, Den Indre By.

Og albummet gik bestemt heller ikke de øvrige danske anmelderes næser forbi. Med Asbjørn Hvelplunds lyriske pen og karakteristiske showmanship i front var det tydeligt, at nyt dansksproget orkester af særklasse var landet. 

Siden har bandet fulgt stærkt op med både EP og andet album, Strå, som viser en særegen vækst og kraft i både lydbillede og poesi. Det begynder i højere grad at klinge af arenarocken, og det er måske også passende for ambitionerne.

Verdens Sidste Idé har i forvejen en dedikeret fanskare, som hæfter sig lidenskabeligt til de sungne ord og gerne synger dem tilbage. Men mon ikke at bandet kan se frem til desto flere fans efter deres ventede SPOT-optræden?

Vi har talt med Asbjørn Hvelplund om, hvad SPOT betyder for ham og hvad vi kan forvente af koncerten.


Hvilken betydning har SPOT Festival for jer?
 
Efter to år med vanskelige forhold for musikken har det meget stor betydning for os at være en del af SPOT. I løbet af de to år er vi debuteret med to albums og en EP – og nu skal SPOT Festival have hele herligheden at føle. Fuld knald, intet mindre. 

Hvad glæder I jer mest til ved at optræde på SPOT Festival?
 
Vi glæder os til den nysgerrighed og åbenhed, der kendetegner SPOT. Alle der kommer på festivalen er sultne efter ny musik og efter at se, hvad der rører sig. Det giver festivalen en særlig stemning, som vi glæder os til at opleve. Noget andet at glæde sig til er placeringen, det er simpelthen bare herligt, når hele midtbyen summer af musik og smil. 

Hvad kan publikum forvente fra jeres koncert?

I marts i år havde vi vores første tour. Den var kun fem koncerter lang, men det var som at sidde som kølerfigur på et godstog, så meget udviklede vi os. Til afslutningskoncerten i Aarhus hoppede hele salen med på ‘Diego’, og det øjeblik føltes som vores første ægte, fuldblods rockkoncert. Det går vi efter igen på SPOT. 

Har I et særligt minde fra at have været på SPOT tidligere – som publikum eller optrædende?

SPOTs officielle åbning er om fredagen, men hvert år er der masser af koncerter dagene før. Torsdagen var i 2018 en helligdag, så smilets by var torsdag spækket med smilende mennesker, og dengang koncertdebuterede vi faktisk. Et kvarter før koncertstart var der lige mange folk bag og foran baren, men PUF – så var lokalet stopfyldt.

– Den historisk varme 2018-sommer var allerede i gang, og den lavloftede HQ-kælder var små 30 grader varm. Vi gik på med støjende tremolo og nogle hey hey’ere, så var ‘Hey Præst’ i gang. Herlig start, herligt minde.

Verdens Sidste Idé spiller på HeadQuarters, fredag den 6. maj, klokken 20.00-20.30.

Redaktionen anbefaler
SPOT ’22: BRUNSTEN

SPOT ’22: BRUNSTEN

“Brunsten blev dannet i 2016, og vi har været dannet lige siden!” Således opsummerer trioen Brunsten sig. Der er ikke så meget pis - de lader musikken tale!  Dannelsen kommer dog af de tre musikeres omfangsrige cv. Rødderne er nemlig solidt forankret i grupper...

SPOT ’22: Martin Zeppelin

SPOT ’22: Martin Zeppelin

Martin Zeppelin er ikke uvant med at stå i front. Det har han gjort i anmelderroste Astronaut, som har modtaget kritikerroser i både ind- og udland. Til gengæld bød pandemien ham at udforske nye sider af sit sangskrivertalent, da han netop havde færdiggjort sin...

SPOT ’22: SABOTØR

SPOT ’22: SABOTØR

Fra crew til scene. SPOT Festival 2022 er ekstra speciel for ikke-robotterne i SABOTØR. Det er nemlig første gang, at de skal spille på festivalen selv. Og publikum kan godt skrue op for forventningerne og lysten til tung-rocket larm på dansk. SABOTØR er nemlig sultne...

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare: Udstødte i lilla og blåt

The Slow Scare er morgendagens dekadente helte. De er de tidligere udstødte, der sender en egenrådig stikpille til alle de fortidige bøller og monstre. Og de har givet hinanden et løfte om at ruske livet ud af sin døsighed og opfylde deres ambitioner om at blive...

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Diplomatic Immunity: Giver sig selv fuldt ud

Den aarhusianske rocktrio Diplomatic Immunity slutter november af med endnu en hårdtslående single. Drengene har dog ikke siddet og drevet den af. De har haft arbejdstøjet på, og musikvideoen viser energiske skud af deres netop overståede turné med Kellermensch. Du...